Великият Майк Тайсън се завърна на ринга с равенство срещу Рой Джоунс Джуниър.

Двамата направиха демонстративен мач в 8 рунда в "Стейпълс Център" в Лос Анджелис, като приходите от него ще отидат за благотворителност.

Бившите шампиони не направиха възможно най-зрелищният двубой, но предвид възрастта им и дългото време извън ринга, едва ли някой е очаквал невероятно шоу.

Все пак амбиция за успех имаше, а в типичния си агресивен стил, Тайсън опитваше по всякакъв начин да нокаутира своя противник.

Майк Тайсън бе значително по-подготвеният боксьор, като очевидно бе положил много повече усилия за този мач. Легендата на бокса бе по-свеж през всичките 8 рунда, като непрестанно търсеше наични да повали своя противник.

Рой Джоунс Джуниър от своя страна започна да се задъхва още след първите рундове, като с непрестанни клинчове опитваше да накъсва мача и да избягва ударите на Майк.

Все пак Тайсън успя да нанесе няколко тежки серии, които обаче така и повалиха Рой Джоунс Джуниър.

Снимка: Getty images

Все пак тримата съдии, които са бивши световни шампиони в бокса, прецениха да отсъдят равенство в мача, макар видимо предимството да бе на страната на Майк Тайсън.

Макар в първия момент той да изглеждаше ядоса на ринга от решението, след мача Майк призна, че победата в случая не е важна.

"Тук сме за благотворителност, а и да забавляваме хората. Обичам да побеждавам, но в случая не това бе важното. В нашата ситуация, има по-важни неща от победата и титлите", сподели Майк Тайсън.

Рой Джоунс Джуниър пък приза, че за първи път в живота си осъзнава, защо Тайсън е може би най-великият в този спорт.

"Господи, само какви удари. Този човек е като чук, където и да удари болката е жестока. Аз го обичам, той е велик, а днес осъзнах защо е така. Подходи с агресия, а само как удряше. Все пак тактиката ми проработи и мисля, че равенството е заслужено".