Според него класирането за финалната четворка ще позволи на националките да играят със сериозни отбори. За съперниците в групата на Европейската лига - Турция, Франция и Швейцария, треньорът посочи, че първо трябва да се види с какъв отбор ще пристигне Турция за първия турнир, който е във Варна от 8 до 10 юни. Той смята Франция за много добър отбор, а Швейцария за може би най-слабият тим в нашата група.

"Момичетата работят сериозно и ангажирано в тренировките, но ще ни трябва повече време за да постигнем добро ниво на подготовка", коментира още Абонданца.

Според него отборът се движи с големи крачки напред. Той съобщи, че в петък и събота националките ни ще изиграят две контролни срещи с отбора на Белгия. Тези двубои ще ни позволят да видим докъде сме стигнали с подготовката, категоричен бе специалистът. Двата мача са от 17.30 часа.

В момента имаме отбор от 14 състезателки, като за всеки мач ще бъде много трудно да се избере групата от 12 волейболистки, каза Абонданца.

В отбора няма сериозно контузени. Някои от състезателките имат отделни болежки, но те не са сериозни и не им пречат на подготовката.

Капитанът на отбора Страшимира Филипова бе категорична, че отборите в нашата група от Европейската лига са преодолими и отборът е длъжен да се класира за финалната четворка на турнира. Според нея другата сериозна цел пред тима е класиране за Европейското първенство следващата година.

Първата среща на националките ни от първия турнир на Европейската лига в нашата група е на 8 юни срещу Швейцария. На следващия ден България ще срещне Франция, а на 10 юни ще играем с Турция. Всичките срещи на България са от 17.30 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи Novsport.