Двубоят в "Арена Армеец" противопоставя селекцията на Радостин Стойчев срещу основния ни конкурент за Олимпийската виза. Срещата се явява кръстопът за националите ни и ще определи дали ще играят в Лондон или не.

Във втори пореден мач разпределител на България ше бъде Андрей Жеков, като се очаква селекционерът ни да не прави смени в титулярния състав от вчера срещу Пакистан, като стартира още с Николай Николов, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Владо Николов и либеро Теодор Салпаров.

Има няколко въпросителни обаче около титулярите на Филип Блен, тъй като французите имат равностойни играчи на отделните постове, а и двамата им разпределители са на добро ниво.

Билетите за втория ден на решителната олимпийска квалификация бяха изкупени до един преди дни, което означава, че над 12 000 зрители ще подкрепят България с желанието националите да бъдат част от Олимпийския турнир това лято.

От 17:30 е другият двубой за деня между Пакистан и Египет.

Любопитно е, че България и Франция са противници на волейболното поле не само при мъжете в "Арена Армеец", а от 17:30 във Варна, женският ни национален тим по волейбол играе срещу френските си съпернички в първата фаза на европейската лига, съобщи Гонг.

България взе категорична победа от Пакистан

България с отличен старт в Европейската лига по волейбол при жените