В отложен мач, игран пред пълни трибуни в пловдивската зала "Лаута", "жълтите" надиграха Феникс 09 (Шумен) с 3-0 (25:18, 25:22, 25:18). Разбира се, с допълнително изиграните си мачове от допълнителния междинен турнир между двата редовни сезона, софийските ЦСКА и Левски Волей са по-високо в таблицата с настоящото класиране, предаде БГНЕС.

В отсъствието на контузената посрещачка Силвия Андреева и заминалото за Германия либеро Ивелина Монова, старши-треньорът на пловдивчанки започна мача с Пролетка Иванова и Велина Кансъзова на техните места. В първия гейм, с добра игра на своята капитанка Ваня Върбанова, гостенките успяха да бъдат що-годе равностойни на домакините до второто техническо прекъсване, което дойде при резултат 16:14.

След това класата на Марица си пролича и най-вече благодарение на своята блокада и на безгрешната в нападение Борислава Янкова, пловдивският тим дръпна напреди затвори гейма при убедителното 25:18. Шуменки започнаха втория гейм добре и поведоха с 8:5 на първото техническо прекъсване. Веднага след това обаче Марица направи серия от 7 точки при сервиси на Цветелина Николова и поведе с 12:8. Това не отказа Феникс и при 13:13 резултатът отново бе изравнен.

Гоненицата продължи и след това – 17:13 за Марица при начални удари на Янкова и 17:17 при сервиси на Диана Филипова. До края на гейма маричанки играха по-концентрирано и, въпреки че гостенките не се предадоха лесно, Янкова контрира успешно с две ръце за последната точка в гейма – 25:22.

И в третата част Феникс тръгна добре и натрупа цели 5 точки аванс при 13:8. Малко преди второто техническо прекъсване обаче Пролетка Иванова затрудни от сервис шуменки и Марица постигна серия от точки, с която излезе напред в резултата за 16:15. До края на гейма на терена имаше само един отбор. Жълтите наложиха тотално надмощие и, подкрепени от верните си фенове, показаха превъзходство на всички елементи, за да сложат точка на мача при 25:18.

Топреализатори на мача станаха Бояна Андреева от Марица и Ваня Върбанова от Феникс с по 17 точки. Първенството продължава със започващата в Казанлък тридневна надпревара с участието на местния Казанлък Волей, Марица, Феникс и Спартак 1996 (Плевен), която е част от междинния турнир, резултатите от който важат за класирането от редовния сезон.