Там момичетата на пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна се готвят за втория полусезон, който стартира през първата половина на месец януари. 51-годишният треньор е завел на планинския лагер всички свои налични състезателки, като в състава не попаднаха единствено девическите националки - центърът Елица Баракова и диагоналът Йоана Николова. Двете момичета са ангажирани с държавния волейтим на България при кадетките, който се готви за квалификациите за европейското първенство през 2013 година в словенския град Нова Горица, информира БГНЕС.

"Подготовката на Пампорово ще се проведе в продължение на 10 дни, като тренировките ще бъдат повече за кондиция – за общофизическа подготовка, сила и издръжливост, по-малко ще се работи за техника. Тимът ни е настанен в луксозния хотел "Манастира" в самия курорт и когато момичетата не тренират за сила и за кондиция в планината, ще отскачаме до Смолян, където ке ползваме тяхната спортна зала в Смолян. Там условията са чудесни", обясни изпълнителният директор на казанлъчанки Деко Григоров.

Подготвителният предсезонен лагер на Пампорово е и катосвоеобразна награда за волейболистките на "Казанлък Волей" за отличното им представяне през първия полузезон, което направиха още при дебютния им сезон в Националната женска волейболна лига. Преди началото на втория полусезон, "розите" делят в момента първото място в есенното класиране, заедно с отбора на ЦСКА (София), с равен брой точки - по 25.

С точка по-малко са маричанки, които са с 2 загуби от "Казанлък Волей". Лагерът на Пампорово е обезпечен изцяло от клубното ръководство на "Казанлък Волей", и лично от основния спонсор на клуба - фирма "Багира" и нейния собственик Васил Аргиров, който е и президент на клуба.

Благодарение на него, момичетата от Казанлък за първи път във волейболната си история тази година имат свой представителен женски отбор и са дебютантки в женското волейпървенство на страната.