Спортният министър от служебното правителство Петър Стойчев сам е повдигнал темата пред ръководството на Българската федерация по волейбол на провелата се но обед среща.

Ето какво каза пред Гонг по темата "Матей Казийски” и дискусията в МФВС вицепрезидента на БФВ Петър Кънев:


От страна на Петър Стойчев не ни бяха поставени задачи. Информирахме го как върви националния ни отбора за мъже. Беше коментирана и темата "Матей Казийски”! Темата "Радо Стойчев” никога не е стояла пред нас, защото ние имаме 4-годишен договор с Камило Плачи.

Пред Стойчев декларирахме, че вратите на националния отбор за Матей Казийски са отворени! Но не приемаме абсолютно никакви условия от негова страна! Той е един евентуално състезател на националния отбор. И все пак трябва да се допитаме до момчетата на националния отбор, дали биха го приели в отбора, защото в много тежък момент той го напусна. Но ние декларирахме желанието си Матей да се върне в отбора!

Позицията на БФВ по казуса "Матей Казийски” е изключително точна и ясна:

Вратите на националния отбор пред Матей са отворени, стига той да не поставя абсурдни условия. Заявихме го и пред Петър Стойчев, който поиска да се информира какво става с Казийски. Оттук нататък влизането на Матей в отбора ще бъде само със съгласието на националите.

Ще цитирам още веднъж след победата в Лондон над Германия и класирането ни за финалната 4-ка думите на президента на сръбската волейболна федерация Александър Боричич: "До сега имахте отбора на Казийски и Стойчев, а сега имате отбора на България!”.

На срещата с Петър Стойчев коментирахме също така и работата на треньора на волейболистките ни Марчело Абонданца. Доста детайли коментирахме заедно.“