Турнирът се провежда в обновената зала "Христо Ботев" в София.

Пред около 500 зрители възпитаниците на Драган Нешич победиха леко Израел с 3:0 (25:21, 25:17, 25:15).

Единствено в първия гейм младежите ни проявиха известна нервност и позволиха на съперника да поведе. Изравняването дойде при 17:17, след което нашите затвориха гейма на 21. През втория и третия гейм българските волейболисти не оставиха съмнения в превъзходството си и стигнаха леко до победата.

Най-полезен за българския отбор стана Розалин Пенчев с 19 точки, а Радослав Попов добави още 10.

Пред BGvolleyball.com треньорът Нешич изрази задоволството си от представянето на отбора. "Едно голямо браво за момчетата. Както казах, нашата група е сериозна. Когато се побеждава всичко е хубаво. Със сигурност ще имаме и много по-трудни моменти. Това е само началото. Бях много притеснен преди началото на мача, защото в отбора на Израел имаше много промени. Гледахме много записи на тима преди квалификацията, но в тях Израел имаше по-различен състав и играеха по-различно. Нямах възможност да подготвя нашия отбор по-добре. Затова благодаря на момчетата. Много сериозно приеха ангажимента за победа над Израел и това ми доставя голяма радост."

В другия мач от вчерашната програма Румъния отстъпи в петгеймов мач на Естония с 2:3 (21:25, 19:25, 25:22, 25:22, 10:15). Следващият ни двубой е с Румъния, а Израел среща Германия, която почиваше в първия кръг.

Само победителят в групата ще се класира за шампионата на планетата през август в Турция, информира ТопСпорт.