България стартира с категорична победа Европейското първенство по волейбол.

Родните национали победиха Гърция с 3:0 (25:22, 25:16, 25:20) в откриващия мач на шампионата на Стария континент, игран във френския град Монпелие.

Момчетата на Силвано Пранди не оставиха никакво съмнение в превъзходството си над южните ни съседи и не срещнаха никакви трудности в спечелването на мача.

Интрига имаше само в първия гейм, който започна с лека преднина на гърците. Тя дойде най-вече заради нервните и прибързани действия на родните състезатели. България обаче успя да обърне развоя, натрупа и аванс от 4 точки, който бе достатъчен за крайния успех в тази част.

Във втория и третия гейм България тръгна с преднина още в началото. За гърците бе непосилно да я стопят, а националите ни дори успяха да спестят сили преди следващите мачове.

Вторият гейм бе спечелен на 16. В третия нашите отново водеха с 24:16, но допуснаха 4 поредни точки, преди да затворят мача с 25:20.

Следващият мач на България е утре срещу Румъния, а след това идват двубои срещу Португалия, Франция и Италия. За елиминациите ще се класират първите 4 тима в групата, като на този етап изглежда, че България не би трябвало да има проблем да е сред тях.

Снимка: cev.eu