Шампионската купа, която ще заслужи победителят на Европейското първенство по волейбол за мъже, пристигна в София.

Турнирът започва на 28 август и ще продължи до 16 септември, а България е един от домакините на престижната надпревара заедно с Италия.

Златното отличие беше изложено днес в фоайето на ОББ Милениум център в столицата, където ще остане в рамките на два дни (23 и 24 август).

Купата ще бъде напълно достъпна за фенове. Всеки, който желае да си направи снимка за спомен с нея или просто да я види на живо, може да го направи в сряда и четвъртък между 10:00 и 19:00 часа.

Освен да се докоснат до ценния трофей, волейболните почитатели имат шанса и да спечелят еднодневен двоен билет за Европейското първенство за мъже във Варна.

"ЕвроВолей във Варна е най-голямото спортно събитие в България за тази година. Представянето пред феновете на Златната купа, която на 16 септември ще бъде вдигната от шампиона на Стария континент, дава допълнителни емоции и уникална възможност за приятелите на волейбола", заяви Любомир Ганев, президент на Българската федерация по волейбол.

Купата беше показана и във Варна преди пристигането в София.

Морската столица на България е домакин на срещите от група "В", както и на четири осминафинала и два четвъртфинала.

По време на първенството, което ще се проведе в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, ще има специална фен зона, в която всички любители на играта ще могат да си направят снимка за спомен.