Основната цел е да играем максимално добре всеки ден и срещу всеки съперник, каза на пресконференция на треньорите на четирите отбора от група А на олимпийските квалификации, която ще се проведе във Варна, наставникът на България Силвано Пранди.

Според специалиста ако националният отбор се представи достатъчно силно пътят на България към Олимпийските игри може да започне от Варна. Ако не успеем има поправителна сесия, допълни треньорът. Пранди е на мнение, че и трите мача срещу Египет, Пуерто Рико и Бразилия ще са трудни. "Колко добре ще играе отборът зависи от комбинация от фактори - как ще се представим ние и колко силно ще играят съперниците ни", каза още той.

Италианският специалист изказа благодарности на родната волейболна централа за подкрепата, както и на играчите, които по думите му "са се вложили максимално в тренировъчния процес". "Уверен съм, че в периода на подготовка през тези четири седмици създадохме отбор и се вдигна качеството на нашата игра", каза още Пранди.

Той коментира, че всички 14 играчи за турнира във Варна са в добро физическо състояние и може да разчита на тях. Наставникът призна, че отборът разчита много и на подкрепата на публиката във Варна и тя може да е предимство за тима. Крайната цел е спечелването на първото място на турнира, но за да стане това за нас в момента е главната цел е да спечелим първия си мач с Египет, поясни специалистът.

Срещите от Олимпийската квалификация група А във Варна започват утре в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. В първата среща за деня от 17.00 часа играят Бразилия и Пуерто Рико, а от 20.30 часа България ще се изправи срещу тима на Египет.