В 23-та минута Кристиян Малинов с отличен пас по тревата намери Уилмар Джордан, който се измъкна от опеката на Димитър Везалов и излезе сам срещу вратаря на "белите" Емил Петров. Колумбиецът Уилмар Джордан стреля, Емил Петров отби удара му, но топката попадна в Омар Косоко който на празна врата я изпрати в мрежата - 1:0 за "Литекс".

Само три минути по-късно гостите от Ловеч можеше да удвоят резултата, но колумбиецът Данило Асприля пропусна от добро положение. Целият актив на "белите" през първото полувреме бе един далечен удар на бразилеца Мишел Платини в 30-та минута, който обаче не създаде опасности за неговия сънародник Винисиус Баривиейра.

През второто полувреме гостите от Ловеч приеха играта в своята половина и разчитаха на контраатаки. При една такава в 59-та минута Данило Асприля бе близко до нов гол, но диагоналният му удар мина близко край гредата. В 67-та минута "белите" имаха чисто положение - Кире Ристески бе изведен в отлична позиция, но в последния момент Пламен Гълъбов с шпагат предотврати опасността.

В четвъртата минута на даденото от съдията продължение след края на мача при пробив и центриране на албанеца Армандо Ваюши защитникът на "белите" Кире Ристески си отбеляза автогол.

Вижте класирането и програмата в "А" група