Успехът остави разградчани на второ място на 7 точки от лидера ЦСКА, който по-рано днес разби "Левски" с 3:0.

Срещата в Разград започна около половин час по-късно от планираното заради лошите метеорологични условия в страната, които попречиха на съдийската тройка начело с Николай Йорданов от София да пристигне навреме за мача.

"Лудогорец" не вложи максимум усилия, но успя да спечели трите точки, макар че само преди дни игра тежък мач и постигна историческа първа победа в Шампионска лига след 1:0 срещу "Базел".

В началните минути Юнес Хамза на два пъти пропусна да вкара за "Лудогорец", а Марчин Бургхард пропусна за "Черно море", след като Жуниор Кайсара изби топката от голлинията. Най-добрата възможност за "Лудогорец" до почивката пропусна Върджил Мисиджан, който в 41-а минута сам срещу вратаря не успя да го преодолее.

След почивката домакините стигнаха до заслужена победа. Вандерсон откри резултата в 52-а минута след грешка в защитата на гостите. Малко по-късно Даниел Абало пропусна да реши мача, като отблизо стреля право в Илко Пиргов.

Последва пропуск и на Анисе, но логичното се случи в 75-а минута, когато Върджил Мисиджан с майсторски удар оформи крайното 2:0.