Рома продължава възхода си под ръководството на Даниеле Де Роси и успя по драматичен начин да спечели краткото си доиграване на мача срещу Удинезе с общ резултат 2:1.

Това е двубоят, в 72-ата минута на който Еван Ндика загуби съзнание на терена, а впоследствие двата тима взеха решение срещата да се прекрати.

По нареджа на федерацията срещата се доигра снощи, като започна от 72-ата минута и двамата треньор имаха право да правят промени, а не бе задължително на терена да стартира играчите, които завършиха онзи злощастен мач.

Краткият 20-минутен мач се поднови при 1:1, след като Реберто Перейра бе извел домакините напред, а Ромелу Лукаку бе изравнил малко преди съотобрникът му Ндика да колабира на терена.

ВИДЕО ОТ ДОИГРАВАНЕТО СИ ВИЖТЕ ТУК >>>

В доиграването и двата тима имаха по един шанс, а когати изглеждаше, че 1:1 ще остане и краен резултат, Рома получи шанс да изпълни корнер, от който стигна до скъпоценния успех в 95-ата минута.

Дибала центрира, а Браян Кристанте се извиси и с глава прати топката в далечния ъгъл на вратата, за да донесе трите точки за Рома.

Така "вълците" остават на петото място, което дава право на участие в Шампионска лига и имат 58 точки. Шести е Аталанта с 52 и мач по-малко. И двата тима могат да участват в Шампионска лига през следващия сезон както заемайки петото място в таблицата, така и спечелвайки Лига Европа, защото към момента имат немалки шансове да го направят, достигайки до полуфиналите.