Британецът завъртя само 16 обиколки по време на втората тренировка и записа най-бързото време - 1:39.790.

Хамилтън единствен успя да слезе под 1:40 минута за деня, като завъртя най-добра обиколка на 5,54-километровата писта "Сепанг". На второ място на 0.373 сек. зад него остана пилотът на "Ферари" Кими Райконен.

Финландецът демонстрира стабилни резултати, след като и в първата тренировка зае второ място. Съотборникът на Люис Хамилтън в "Мерцедес" – Нико Розберг завърши трети във втората тренировка, след като преди това спечели първата сесия.

Данийл Квят с "Ред Бул" даде четвърто време, докато Валтери Ботас и Фелипе Маса с "Уилямс" се наредиха на пето и шесто място. Себастиан Фетел с "Ферари" остана седми във втората тренировка.

Много слабо се представиха пилотите на "Макларън" Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън, които дадоха съответно 16-то и 17-то време. Алонсо се завърна на пистата, след като пропусна старта на сезона в средата на месеца заради мозъчно сътресение, което получи при катастрофа по време на тестове в Барселона в края на февруари. Испанецът подобри с малко повече от три десети времето си във втората свободна тренировка, но остана едва 16-и с 1:42.506 минута.

Телевизия "Diema sport" ще се превърне в домакин и на втория старт от сезона във Формула 1.

Розберг отново най-бърз, Хамилтън с проблеми