Това заяви на пресконференция днес наставникът на българския национален отбор Пламен Константинов. Той коментира, че двата мача срещу Аржентина са последна проверка преди финалната четворка на турнира, предаде БТА.

Според него Аржентина е по-добрият състав от Канада и това е отличен вариант да се види къде е националният ни отбор. Селекционерът бе категоричен, че отборът иска победи.

"Би било хубаво, независимо че сме се класирали за финалите практически, да се класираме и по заслуга - т.е. да спечелим нашата група", каза още Константинов, цитиран от БТА.

Той допълни, че отборът играе пред собствена публика и не иска да разочарова феновете. Той добави, че в аржентинския тим е подсилен с играчи, които не са участвали в първите два мача между двата отбора. Капитанът на България Владимир Николов пък допълни, че очаква два много тежки мача срещу Аржентина.

Според него гостите са добър отбор и на България ще и е трудно от спортно-техническа гледна точка. "Готови сме и ще направим всичко възможно да спечелим и двата мача", обобщи Николов.

"Предстоят ни последните два мача в Световната лига и се нуждаем от една победа, за да влезем във финалите", заяви треньорът на Аржентина Хулио Веласко.

Той призна, че на отбора му ще е трудно, защото България е с всичките си играчи, а не както при гостуването в Аржентина. Капитанът на южноамериканците Хавиер Филарди посочи, че отборът му иска да играе на финалите и ще се опита да спечели един мач, за да се класира.

Според него България е по-силен състав от гостуването си в Аржентина, но той вярва в отбора и смята, че целта ще бъде постигната. Мачовете между България и Аржентина от група С на втора дивизия на Световната волейболна лига са в събота и неделя в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.