Преговорите продължиха днес почти цял ден, като шампионите успяха да измъкнат футболиста след като в последния момент интерес към него са проявили отборите на "Порто", ФК "Краснодар" и "Локомотив Москва".

По предварителен план футболистът трябваше да бъде представен около обяд, но разговорите бяха доведени до успешен край в късния следобед от президента на шампионите Алерксандър Александриов.

Впоследствие Александров представи и самия футболист пред медиите. Натанаил играе като ляв краен бранител и е трансфериран в "Лудогорец" от "Атлетико Паранаензе".

Подробност за трансферната сума и срока на договора обаче не бяха съобщени. Бразилецът е реално второ ново попълнение в периода след отпадането на отбора от Шампионската лига. Според източници на Гонг, преговорите с него са стартирали преди мачовете с Милсами и въпреки липсата на евроучастие, шефовете на разградчани са ги довели до успешен край.

Натанаил е част от отбора на Атлетико Паранаензе от 2014 година. Той има 59 мача за отбора, 1 гол и 7 асистенции. Футболистът е висок 166 см и играе еднакво добре като ляво крило и ляв бек.

В Лудогорец ще се събере със своите сънародници Сисиньо, Лукас Саша, Марселиньо, Вандерсон, Жуниньо Кишада и Джонатан Кафу.