Момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика посветиха изпълнението си по време на Европейското първенство в Израел на своята съотборничка и приятелка Цветелина Стоянова.

Въпреки поредицата от абсурди - организаторите им смениха музиката и бяха включили името на Цвети в изписването на състава, момичетата играха достойно, предаде БНТ.

Първото изпълнение на българския отбор беше с два обръча и три чифта бухалки. Ренета Камберова, Михаела Маевска, Христина Тодорова, Любомира Казанова и Цветелина Найденова излязоха последни - с 16-и стартов номер и на лицата им беше изписано колко им е тежко.

Към трудностите допринесе и гафът на организаторите, които бяха сменили музиката. По правилник гимнастичките имат право да спрат и да изчакат точната музика и българките го направиха, подлагайки на напрежение зрителите пред малкия екран, за които това объркване беше равносилно на отказване от състезанието.

Цвети също беше с тях. По грешка на организаторите името й фигурираше в състава на отбора, вместо това на Цветелина Найденова. Всъщност на мястото на Цвети Стоянова играе резервата Любомира Казанова.

Ансамбълът ни обаче събра сили и изигра без грешка съчетанието си, като получи оценка от 18.000 и остана на четвърто място във временното класиране.

При второто съчетание с ленти, съдийките дадоха още по-ниска оценка на нашия ансамбъл - 17.850 и така в крайното класиране на многобоя, българките останаха на пета позиция, като събраха сбор от 35.850 точки.

Българските гимнастички се класират и за двата финала в неделя. Европейската титла спечели Русия с 37.408 точки. На второ място е Беларус с 36.849 точки, а на трето Израел с 36.549 точки.

Следете битките за европейската корона на живо, с новини, видеа, снимки и любопитни материали в специалния ни сайт euro2016.dir.bg!