Росберг изпревари с 15.070 секунди от Люис Хамилтън. Германецът, който вече има 21 победи в кариерата си във Формула 1, се доближи на две точки от своя британски съотборник в "Мерцедес" преди следващото състезание, насрочено за 18-и септември в Сингапур.

Хамилтън, победител от съботната квалификация, загуби състезанието още на старта. Той не потегли добре, а Росберг се възползва и излезе на първо място в първия завой, следван от Себастиан Фетел и Кими Райконен, които карат за "Ферари" в домашното Гран при на отбора, както и от Даниел Рикардо от "Ред Бул".

В последствие британецът беше изпреварен и от Валтери Ботас от "Уилямс", а неговото изоставане от лидера Росберг в осмата обиколка беше 7.4 секунди. Хамилтън изпревари Ботас едва в 12-та обиколка на завоя Параболика.

В последствие повечето пилоти на пистата сложиха меките гуми с жълта лента, включително двамата от "Ферари", което позволи на британеца да заеме второто място. Той поведе с 21 секунди на дуото на "Ферари" и изоставаше с 12.8 от Росберг в 22-та обиколка, малко след която двамата пилоти на "Мерцедес" смениха гумите със средна смес.

Разликата между Росберг и Хамилтън спадна под 10 секунди в обиколките след излизането им от питлейна, а двата автомобила на "Ферари" сдадоха окончателно втората и третата позиция с ново спиране за смяна на меките гуми в 34-та и 35-та обиколка.

Британецът обаче изпусна завой номер 1 в 41-та обиколка и това донесе окончателно победата на безгрешния в неделното състезание Росберг.

Фетел и Райконен запазиха третото и четвъртото място, а зад тях финишираха Рикардо и Ботас.