Но "Белия балет" има по-добра голова разлика и може отново да си върне едноличната 1-а позиция след мача в неделя с "Виляреал".

"Севиля" остава в битката за титлата заради отличното си представяне през второто полувреме на местното дерби. Те шокираха и най-отявлените си привърженици преди почивката, когато за 45 минути не успяха да улучат нито един път вратата на противника.

Логично Риза Дурмиси даде преднина на "Бетис" в 36-ата минута, който с мощно изпълнение на фаул прониза стената и вратаря Серхио Рико.

Треньорът на севилци Хорхе Сампаоли направи двойна смяна на почивката, като Висенте Ибора и Уисам бен Йедер се появиха на терена вместо Франко Васкес и Пабло Сарабия. И това сработи, като в 56-ата минута резултатът беше изравнен. Ибора засече с глава центриране на Самир Насри от свободен удар, вратарят на "зелено-белите" Антонио Адан спаси, но при добавката Габриел Меркадо не сбърка и с глава изравни.

Самият Ибора вече беше сред голмайсторите в 76-ата минута на мача, за да се превърне в супер-резервата на своя отбор. Стивън Н'Зонзи беше в положение на засада, когато Насри взе топката след нов свободен удар. Но флагът не беше вдигнат и Н'Зонзи подаде на Ибора, който отбеляза за крайното 2:1.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион