Хеан Деса, все още не забравен от феновете на "Левски" с мимолетния си престой в клуба, се похвали в социалните мрежи: "Връщам се!".

Перуанското крило дойде миналата есен с лоша репутация у нас, след като бе уволняван в предишен отбор заради бой със съотборник, а бе посягал и на приятелката си.

Деса набързо създаде един куп проблеми на "Герена", пропускаше тренировки, а накрая "забрави" да се прибере след зимната пауза за подготовката, бе уволнен в началото на февруари дисциплинарно.

Със случая му се зае ФИФА и се предполагаше, че Деса е спрян от професионален футбол поне за година. Вероятно обаче санкцията - ако е имало такава - е изтекла, защото в Перу написаха, че смятаният за голям талант е подписал с местния "Спорт Росарио" от град Хаурас.

Тимът завърши на осмо място в първия дял на първенството, а вторият започва в събота и се очаква Деса да играе още в дебютния мач. "Амбициите на Хеан са да се завърне и в националния тим", пише "Ел Комерсио", перуански вестник.

Ръководството на "Левски" със сигурност ще се заинтересува как точно играчът е получил правото да подпише и да бъде картотекиран, след като от уволнението му от българския клуб не са минали и 6 месеца.