Българинът е основен претендент за титлата на Международната боксова асоциация (IBF).

Британецът е задължен да защити пояса си срещу Пулев, в противен случай той ще му бъде отнет. Най-добрият ни представител в бокса стана главен претендент за пояса на IBF, след като през април победи Кевин Джонсън в 12 рунда в зала "Арена Армеец".

"Няма по-подходящ момент Кубрат да се изправи срещу Антъни Джошуа. След две години Джошуа ще бъде напълно завършен боксьор, така че сега е моментът Пулев да атакува коланите му. Най-голямата слабост на Антъни в момента според мен е, че той се оставя твърде открит за удари. Именно тук се открива и голямата възможност за Кобрата", каза Кале Зауерланд пред "ringsidefightingnews.com".

Преди седмица "Sky Sports" публикува официалния документ на IBF, според който ако Владимир Кличко откаже реванш, то Джошуа е задължен да се изправи срещу Кобрата до края на годината. 

Мениджърът на Джошуа Еди Хърн наскоро сподели какви са плановете на британеца относно следващите му срещи на ринга.

"Следващият трябва да е Пулев" - заяви Хърн в интервю за "Sky Sports". - Вече водим кореспонденция и сме в контакт. След това следва среща с Луис Ортис, а чак след това е редът и на Дионтей Уайлдър.

Мога да ви уверя, че Антъни е на сто процента готов да се бие с Пулев, след това ще бъде на сто процента готов за Ортис и ще е на сто процента подготвен за Уайлдър", завърши Хърн.

Уелската столица Кардиф е най-обсъжданата възможност за домакин на мача на 28-и октомври.