Срещата на стадион "Сантиаго Бернабеу" завърши при 1:1 и така двата състава си поделиха по точка. Кристиано Роналдо отбеляза от дузпа в края на първото полувреме и с този гол водещият голмайстор на Шампионската лига ще запомни и мачът си под номер 143 за него в надпреварата. Това го изкачи на третата позиция в класацията на футболистите с най-много мачове в атрактивния турнир. 

”Ливърпул” и ”Спартак” с разгромни победи в ШЛ

Двубоят започна с натиск от страна възпитаниците на Зинедин Зидан. Още в 5-ата минута Роналдо отправи удар с глава, но нацели левия стълб. Карим Бензема опита добавка, но не успя да насочи добре удара си към на практика опразнения ляв ъгъл. Кристиано Роналдо получи добре в 17-ата минута в наказателното поле, стреля, но топката премина на сантиметри от десния стълб.

Две минути след това "Тотнъм" отвърна подобаващо. Голямата звезда на "шпорите" Хари Кейн се откъсна и засече центриране от корнер, но право в Кейлор Навас. Гостите поведоха след 28 минути игра. След пробив отдясно по атаката, топката бе центрирана от Серж Орие, като бе насочена към обичайния голмайстор на англичаните Хари Кейн. В опита си да изчисти централният бранител на "кралския клуб" Рафаел Варан засече в собствената си врата за 0:1.

В края на полувремето "Реал" получи златен шанс да изравни. Тони Кроос навлезе в наказателното поле, а Серж Орие понечи да го блокира. Получи се съприкосновение между двамата, а халфът на "балета" падна на терена. Реферът посочи бялата точка, а топката си заложи Кристиано Роналдо. Актуалният носител на "Златната топка" хладнокръвно насочи към левия ъгъл на вратата, докато Юго Лорис се хвърли в десния – 1:1.

Това бе десетият гол, който Роналдо наниза в мрежата на английски отбор в 13-те мача, в които е играл срещу съперници от Острова в най-атрактивната клубна футболна надпревара на Стария континент.

След почивката Юго Лорис трябваше отново да показва класа. В 72-ата минута Карим Бензема опита късмета си, но стражът на "шпорите" се намеси авторитетно. Две минути след това Кристиан Ериксен стигна до прецизно подаване и остана очи в очи с Кейлор Навас, който обаче демонстрира котешкия си рефлекс и извади топката в корнер.

До края на мача двата състава си размениха по още няколко атаки, но без да успеят да стигнат до нови попадния.

Вижте видео от срещата:


Същевременно другият мач от същата група завърши по абсолютно идентичен начин. АПОЕЛ, без Живко Миланов в състава си, направи 1:1 срещу "Борусия Дортмунд".

Противно на очакванията АПОЕЛ стигна до по-опасните положения през първата част, въпреки че гостите бяха отборът, който повече владееше топката и опитваше повече да стигне до попадение. В 16-ата минута Игор де Камарго имаше великолепен шанс да наруши равенството, овладя добре центриране в пеналта и намери пространство пред себе си, за да стреля, но неточно.

В 40-ата минута Ефстатиос Алонефтис комбинира умело с Лоренцо Ебелисио, но стражът на "Дортмунд" Роман Бюрки демонстрира добра концентрация, излезе и улови.

След почивката опитите на АПОЕЛ да стигне до попадение бяха увенчани с успех. В 62-ата минута Бюрки подаде неразчетено, домакините овладяха отдясно по атаката и последва изстрел. Вратарят на "Борусия" отново не се намеси добре, и така топката попадна в Микаел Поте, който успя да се разпише за 1:0.

Радостта на АПОЕЛ обаче не трая дълго и само след пет минути "жълто-черните" изравниха. При изпълнение на корнер, последва късо разиграване, топката бе центрирана отляво, а Сократис с глава я насочи в долния десен ъгъл за 1:1.

Страхотна възможност за пълен обрат имаха футболистите на "Дортмунд" в 69-ата минута, но удар на Шинджи Кагава срещна напречната греда. В продължението и Пиер-Емерик Обамеянг опита късмета си, но без успех. 

Вижте класирането и програмата в групите на Шампионска лига