Въоръженият президент: Исках да защитя феновете

13 март 2018 Редактор: Николай Петров
Виж 1 снимка
Сн.: БТА
Иван Савидис
Скандалният президент на ПАОК (Солун) Иван Савидис се извини за поведението си по време на мача от 25-ия кръг на гръцката Суперлига с АЕК (Атина).
 
Тогава той нахлу на терена и стана причина да бъде прекратена срещата. Савидис обаче скандализира целия свят, след като на терена нахлу заедно с охраната си, а пистолетът му беше препасан на колана на панталона.
 
Повод за реакцията му е решение на съдията да отмени попадение на ПАОК заради засада. По думи на други очевидци от терена, Савидис е заплашвал съдията и го е пирнуждавал да зачете гола. Веднага след тези инциденти първенството на страната беше прекратено за неопределен период от време.
 
"Искам да се извиня на всички привърженици на ПАОК, на всички привърженици на футбола в Гърция и пред цялата световна общественост. Много съжалявам за това, което се случи. Очевидно е, че нямам право да излизам на терена. 
 
Моята емоционална реакция беше предизвикана от общата негативна ситуация, която се наблюдава в гръцкия футбол от известно време, както и от всички неприемливи събития, случили се по време на мача ПАОК- АЕК. 
 
А именно действия на съдиите, прекратяването на мача, излизането на терена на десетки привърженици и на двата отбора. И всичко това можеше да създаде още по-усложнена обстановка. Моята цел беше с това излизане на защитя десетките хиляди привърженици на ПАОК от провокации и недай си Боже- от човешки жертви.
 
"Повярвайте ми, не съм имал намерение да се меся в действията на противниковия отбор или на съдиите, никого не съм заплашвал. За съжаление аз, моето семейство и моите колеги станахме заложници на изключително лошото футболно управление. Аз се боря и ще продължа да се боря за честен футбол с честно съдийство във всеки мач, казва още президентът на ПАОК.
 
В момента гръцкото първенство е прекратено, като има опасност от намеса на ФИФА, както дори и от изваждането на отбора на ПАОК от първенството.
 
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?