Това е 10-а поредна победа за Никс, който води в Атлантическата дивизия и заема 2-о място в цялата Източна конференция. Раймънд Фелтън пък вкара три важни коша в заключителните минути на срещата и също беше с много важен принос.

Антъни беше невероятен вчера при успеха над Маями, като стана първият и единствен играч, отбелязал 50 точки на шамипоните. Сега само през първото полувреме вкара 24 точки, като успеваемостта в края на срещата беше 17 от 27 опита от игра, както и 5 от 6 от наказателната линия. 6 точки на Фелтън в края на мача помогнаха за серията на домакините от 12:2, което пък се отрази и на резултата- 84:74.

Кайл Корвет вкара 25 точки за Атланта, но отборът пропусна възможността да излезе на 4-а позиция в Конференцията.

Сан Антонио спечели с 98:84 над Орландо, като Дани Грийн вкара 20 точки за Шпорите, а Гари Нийл добави 16. В средата на четвъртата част се реши изходът от тази среща, когато Грийн наниза две тройки, а серията на домакините беше от 14:2.

Спърс, който е начело в Западната конференция, игра без контузения Ману Джинобили, както и Тони Паркър и Науи Леонард, които получиха почивка. Тим Дънкан пък поигра едва 14 минути.

Друг от водачите на Запад- Клипърс, се справи на собствен терен с Финикс със 126:101. Де Андре Джордан вкара 20 точки и добави 12 борби, а Крил Пол завърши 14 точки и 12 асистенции. Уили Грийн и Карън Бътлър пък нанизаха по 15 точки всеки, а Клипърс има баланс 50/26 начело в Тихоокеанската дивизия. С този актив те подобриха личната си статистика и са само на една победа от постижението си от сезон 1974/75, когато отборът е играл в Бъфало.

По всичко изглежда, че Бостън ще заеме 7-ата позиция на Изток, а намиращите се в по-добра форма от началото Келти сега се справиха с Детройт с 98:93. Джеф Грийн вкара 34 точки, включително и тройка 45 секунди преди сирената. Със сигурност тази победа гарантира участие в плейофите, предаде БТА.