По думите му 24-годишната състезателка, която е играла в Испания, идва след две много тежки контузии и операция, като ще премине период на възстановяване, докато се включи в игра. В момента тя е на индивидуален режим на тренировки.

"Смятам, че това е една от най-талантливите български баскетболистки", заяви Божков и допълни, че договорът на Златанова ще бъде за една година.

"Благодарение на сериозната работа в клуба и в тренировките, както и на добрата репутация, подписваме с много добри баскетболистки - както наши, така и чужди. Това е доказателство за доверието, което имат в нашия клуб", заяви Божков, цитиран от БТА.

Той обясни, че отборът започва с много добро настроение подготовката за първенството. Това е продиктувано от отлично свършената работа през последните години.

"В петък ще сме в пълен състав и ще започнем подготовката. Важното е да направим така, че да няма контузии и пропуски. С всяка изминала година конкуренцията се засилва в първенството и през тази очаквам да бъде още по-силна", обясни Божков.

Свилен Иванов - член на УС на клуба, заяви, че бюджетът на Дунав 8806 през тази година ще бъде малко по-голям от предишните. Ще помага и нов спонсор. Президентът на клуба Красимир Трифонов информира, че през тази година ще бъдат пуснати в продажба отново абонаменти карти - на цена от 50 и 80 лева, като през миналата година са били продадени около 100.

В последния уикенд на месеца Русе ще бъде домакин и на традиционния турнир "Русчук". В него, освен Дунав 8806, ще участват Нефтохимик, сръбския Цървена звезда и румънския участник в "Еврокъп" Шепши.

Божков обясни, че ще се търсят контролни мачове и със силни румънски съперници по време на подготовката.