Голям бой с десетина състезатели, фенове и треньори сложи точка на баскетболно дерби от колежанското първенство в САЩ.

Както подобава на сблъсъка между Университета на Канзас и Канзас Сити, съперничеството излезе извън надиграването по точки между двата коша. Домакините от KU (Университет Канзас) водиха с 81:59 в последните секунди и мачът бе без интрига.

Тогава Дахуан Гордън от гостите открадна топката в центъра и се понесе към коша с явното намерение да забие. Не че това променяше нещо във вече сигурната победа на съперника. Но още по-демонстративно, Силвио да Соуса направи мощен чадър, като с това помете и атакуващия коша играч.

Настана бой - Де Соуса и Гордън размениха удари с юмруци, а играчът на домакините грабна и стол, за да опита да се отбранява с него срещу купа съперници, който го нападна.

Включиха се десетки играчи, треньори, официални лица от двата тима. За щастие, поне привържениците на първите редове зад коша не посегнаха да влязат в боя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Спортният директор на KU Джеф Лонг коментира случилото се:

"Поведението на някои от нашите студенти просто е недопустимо. Неприемливо е и те ще получат подобаващи наказания."

Треньорът на домакините Бил Селф също бе критичен.

"Ние имаме голяма вина, което ме натъжава - каза наставникът. - Видях всичко, разочарован съм. Ужасно е да помисля, че един от нашите играчи опита да удря други хора със стол, видях да се раздават юмруци. Всичко това е извън представите ми за поведение на студенти от нашия университет."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos