Считаният за най-великия баскетболист в историята Майкъл Джордан заяви, че дълбоко скърби за смъртта на друга баскетболна легенда Коби Брайънт.

41-годишният Брайънт загина вчера в катастрофа с хеликоптер заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още седем души.

"Обичах Коби, той ми беше като по-малък брат. Ще ми липсват разговорите ни. Той беше един от най-великите противници, а също така и невероятен баща, която много обичаше семейството си и беше много горд, че дъщеря му заобича баскетбола. Моето семейство изразява съболезнования на Ванеса (съпругата на Брайънт), Лейкърс и на всички почитатели на баскетбола по света", заяви Джордан.

Друга легенда на Лейкърс Шакийл О'Нийл заяви, че загубата на бившия му съотборник е непрежалима.

"Няма думи, които да опичат болката, през която преминавам с тази трагедия, която ни лишава от Джиджи и от моя брат Коби Брайънт. Обичам те и ще ми липсваш. Съболезнования на семейството на Брайънт и на семействата на останалите пътници на борда. В момента съм съкрушен", коментира О'Нийл, който спечели две титли в НБА с Коби.

Друга легенда на Лейкърс Карим Абдул-Джабар заяви, че Коби Брайънт е бил пример за всички.

"Искам да изразя моите най-искрени и дълбоки съболезнования за семейството на Коби. Мислите и молитвите ми са с вас. Той беше невероятен човек, който обичаше близките си, страхотен спортист и лидер в много аспекти. Коби вдъхнови цяла една генерация от млади атлети. Почивай в мир, младежо. Трудно можем да осъзнаем загубата", каза Абдул-Джабар, който е най-резултатният играч в историята на Националната баскетболна асоциация.