Седмица след ужасния инцидент, отнел живота на легендарния Коби Брайънт, в гимназията Лоуър Мериън се изигра един по-специален баскетболен мач.

Това бе първият двубой на отбора, с чиито екип Коби стартира преди повече от 2 десетилетия, след трагичната вест.

Лоуър Мериън победи след продължение Саудъртън с 42:37 в гимназиалното първенство на Филаделфия. Над 1600 зрители изпълниха залата в училището, която носи името на Брайънт.

Мачът се превърна в събитие, с което да бъде почетена паметта на легендата. А преди началото на терена бе изнесен екип с номер 33 на гимназията. Носен някога от Коби, в последния му сезон с отбора преди да иде в НБА. Той е и шампионски (1996-97 г.).

Историята на баскетболния потник е култова.

Той е откраднат преди 3 години от музея на гимназията, озовава се в Китай, където милионер-колекционер на спортни реликви го купува

Преди няколко месеца той е разбрал, че екипът е откраднат, а не му е предложен от друг колекционер. Свързал се е с гимназията, като са вървяли преговори.

След новините от миналата неделя, китаецът е направил и невъзможното през тази седмица скъпоценния потник да е обратно в Лоуър Мериън.

Той не е преговарял за откупуване, а дори е поел и всички разноски по логистиката, независимо, че вече веднъж е платил немалко пари за екипа преди 3 години.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos