Дийн Уейд стана от скамейката, съблече анцунга и извърши малък подвиг в мирно време, като наниза 20 точки в последната четвърт на мача Кливлънд - Бостън в NBA.

Те бяха достатъчни за невероятния обрат на Кавалиърс у дома срещу Селтикс - 105:104, дошъл след изоставане с 22 точки на домакините срещу най-силния отбор през сезона в лигата.

Бостън бе в серия от 11 поредни победи, като в повечето от тях разгромяваше противниците. Но Уейд (вдясно на основната снимка) и компания спряха поредицата с луда последна четвърт. Статистиката е показателна - един играч, в случая - Дийн, вкара повече точки в тази част, отколкото целия тим на съперника (20-17)!

"Рингът ми изглеждаше голям като плувен басейн - пошегува се героят на вечерта. - Има такива мачове, просто всяка стрелба влизаше и се чувствах изключително уверен."

На трибуните бяха двамата най-популярни братя в американския спорт напоследък - Травис и Джейсън Келси.

Снимка: AP/БТА

Първият е гадже на Тейлър Суифт и играе за шампиона в американския футбол Канзас Сити. Но и двамата са били колежани в Кливлънд и винаги са подкрепяли този тим на баскетбол.

Брат му Джейсън пък се отказа официално от футбола във вторник след 13 сезона и легендарен статус във Филаделфия. Той бе почетен като получи потник на Кавалиърс (двамата са на снимката горе), аплодиран от цялата зала.

Шампионите от Денвър получиха шамар у дома - 107:117 с овъртайм от Финикс. Никола Йокич вкара 25 точки и добави 16 рибаунда, а Джамал Мъри допринесе с 28, но и техните усилия не стигнаха.

Кевин Дюрант бе звездата на вечерта за победителите с 35 точки.