Десетте клуба в баскетболното първенство на България се разделиха относно решението за продължаване или спиране на шампионата в НБЛ. Лигата проведе общо събрание по-рано днес, на което стана ясно, че еднакъв брой клубове са "за" и "против" спиране - всеки един от вариантите е подкрепен от по пет тима.

Шампионите от Балкан (Ботевград), както и Рилски спортист (Самоков), Черно море Тича (Варна), Спартак (Плевен) и Академик Бултекс 99 (Пловдив) пожелаха незабавно прекратяване на първенството.

От другата страна са Левски Лукойл, Берое (Стара Загора), А1 Академик (София), Черноморец (Бургас) и Ямбол, като всички те искат продължаване, разбира се при положение, че епидемиологичната обстановка позволява това.

Седем от клубовете са съгласни за обявяването на нулева година, ако няма възможност за продължаване на сезон 2018/2019. Така няма да има шампион.

Финалното решение ще бъде взето от управителния съвет на баскетболната федерация в първата половина на април.

Ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност по клубовете, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове с публика, то шампионатът няма да продължи.