Пау Гасол и съпругата му Катрин заведоха на ваканция с яхта край Западното крайбрежие вдовицата Ванеса Брайънт, съпруга на Коби.

Баскетболната икона загина през януари в катастрофа край Лос Анджелис.

Гасол, който също е легенда на баскетбола, особено за Испания и Европа, бе семеен приятел с Коби от дълги години. Двамата бяха и тандем на терена, когато Пау носеше екипа на ЛА Лейкърс.

Отношенията им са били изключително близки, както личи от това, което семейство Гасол прави за семейство Брайънт след трагедията.

През май например огромен букет се появи в дома на Ванеса, за да бъде отбелязана годишнината от сватбата и с Коби. Той бе именно от Пау и Катрин. Тогава вдовицата Брайънт написа в социалните мрежи, че "Чичо Пау", както нейните дъщери го наричат, е вероятно най-добрият човек на планетата.

Гасол с една от дъщерите на Коби - Бианка

Снимка: Instagram

Самият испански център често нарича Коби "мой брат" в интервюта, като признава - при всяка възможност двете семейства са излизали на вечеря в Лос Анджелис и са се чували ежедневно по телефона. Дори вечерта преди трагедията, двамата са говорили с идеята в дните след това да се организират за среща.

Фамилия Гасол покани Ванеса, както и дъщерите Наталия, Капри и Бианка, на яхта и кратък круиз край бреговете на Калифорния.

Именно съпругата на Коби публикува снимки от пътешествието, като отново благодари на Пау и Катрин, че не спират да са близо до децата и самата нея.

На борда е имало и новина - Гасол очакват първото си дете, Катрин е бременна. Очевидно от снимките, това също е дало допълнително настроение.

"Отново се усмихвам", написа в Инстаграм Ванеса, добавила сърца към някои от фотосите, които пусна в социалните мрежи.

Наталия със сестра си Капри, най-малкото от децата на Коби

Снимка: Instagram

Наталия Брайънт с майка си Ванеса и Катрин Гасол

Снимка: Instagram