Коби Брайънт ще бъде приет в "Залата на славата" на Националната баскетболна асоциация в Спрингфийлд, Масачузетс още през тази година, съобщи журналистът Шамс Чарания от сайта "The Athletic", цитирайки председателя на Борда на управителите на "залата" Джери Коланджело.

"Коби ще бъде приет още при първото гласуване. Очаквам това да бъде най-знаменитата година за "Залата на славата", тъй като в този клас са още Тим Дънкан и Кевин Гарнет. Коби ще почетен по начина, по който заслужава", каза Коланджело.

Коби Брайънт загина в неделя в катастрофа с хеликоптер в покрайнините на Лос Анджелис заедно с 13-годишната си дъщеря и още седем души. Той бе 41-годишен.

В края на 2019 година Брайънт бе номиниран сред кандидатите за място в "Залата на славата" през 2020 година. Освен имената на Дънкан и Гарнет, в списъка личат и тези на Крис Бош, Шон Мериън, Майкъл Финли, Марк Ийтън, Бък Уилямс, Тони Кукоч, Беки Хамън, Суин Кеш и Тамика Кечингс.

Имената на финалистите за място в "Залата на славата" ще бъдат обявени на 14 февруари по време на "Звездния уикенд", а кои от тях ще получат място в пантеона на баскетболното величие ще стане ясно в началото на април. Тържествената церемония е предвидена за 29 август 2020 година.