Бившата баскетболна суперзвезда Шакил О'Нийл заяви, че подкрепя идеята да бъде прекратен официално сезонът в НБА заради пандемията от коронавирус и шампион да не бъде излъчван.

"Нека всеки да си стои у дома, да бъде здрав и да се върнем отново към първенствата през следващата година. Просто го анулирайте този сезон и това е," казва 48-годишната легенда в интервю за вестник USA Today.

O'Нийл не харесва идеята да се съкрати редовния сезон, след което да се моделират по друг начин плейофите и шампионът да стане известен по някакъв адаптиран формат на първенството. Но ако е така, то шампионът няма да бъде уважаван така, както е приеман един шампион в нормална година, смята още легендарният Шак.

"Така че просто го анулирайте. Няма смисъл да се притесняваме за сигурността на играчите, на феновете по трибуните. И първенството да се върне отново догодина, допълва звездата на Орландо Меджик.

Първенството на НБА беше първият голям спортен шампионат, който спря провеждането си с решение от 11-и март и за момента няма дори предварителна дата кога ще се поднови. Клубовете няколко пъти се събираха и коментираха онлайн как може да бъде проведено първенството до края и колко пъти трябва да се играе, но няма яснота.

Експертите смятат, че поне до юли няма никакъв вариант да се подновят тренировки и мачове.