Антъни Джошуа обмисля да направи драстични промени с треньорския си щаб след загубата от Олександър Усик в тежка категория.

Британецът ще търси нещо различно, след като в края на септември загуби титлите на IBF, WBA и WBO, а сега му предстои реванш срещу украинеца.

Джошуа се е свързал с американския треньор Рони Шилдс, а за това призна самият наставник, който добавя, че към треньорския щаб ще остане само Анхел Фернандес.

Шилдс разкрива още, че Джошуа иска да се обърне към американския стил на боксиране, който е различен от това, на което учат треньорите във Великобритания.

Подобно нещо направи Тайсън Фюри, откакто започна да работи със "Шугър" Хил Стюарт и успехите на ринга не закъснята.

"Свързаха се с мен и ме попитаха дали съм заинтересован да работя с Ей Джей и да направим нещо заедно. Би било страхотно да му помогна да върне титлите си и смятам, че имам качествата да го направя. През последните два дни нещата се получават.

В първия от тях само говорихме в продължение на три или четири чавса. След това му показах всичко, което обсъдихме и направи няколко тренировки.

Изгледахме и няколко рунда от мача с Усик и му показах неща, които е трябвало да направи. Разговорите ни са наистина много добри", сподели Шилдс.

Джошуа е изразил желание да се превърне в "куче" за следващия сблъсък и да е много по-агресивен. Новият му треньор ще се опита да му изгради подобен стил, но признава, че това е голям риск, тъй като боят ще трябва да се води с много по-голяма интензивност спрямо първия.