Стойка Петрова и нейният приятел Борил Кръстев вдигнаха автентична българска сватба, съобщава boec.bg.

През отминалия уикенд в Тетевенския Балкан двамата си казаха заветното "да". Те, заедно с всички гости, бяха облечени в традиционни за района народни носии.

На 12 юни 2018 година именитата ни боксьорка имаше два повода за радост. Тя получи предложение за брак от приятеля си на почетната стълбичка в деня, в който стана за втори път европейска шампионка.

Снимка: Facebook

"Това е човекът, който цял живот съм търсила, така че му казвам "Да"" - заяви тогава Стойка, а сега, година и един месец по-късно двойката официализира изречените слова.

Преди сватбата бъдещото семейство се срещна с единствения българин, който е побеждавал един от братята Кличко (Виталий) - Свилен Русинов. Многократният медалист от световни и европейски първенства, както и носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Барселона през 1992г., в момента е заместник-кмет на Община Тетевен.

Снимка: Facebook

Припомняме, че двукратната европейска шампионка по бокс и носителка на два сребърни медала от световни първенства - Стойка Петрова се отказа от активния спорт на церемонията "Спортист на годината" за 2018 година, където тя се нареди на пето място. Тя, обаче обяви, че остава в спорта като треньор по бокс.

Снимка: Facebook