Ситуацията около мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев остава доста неясна, пише "Worldboxingnews".

Една от основните причини за тази неяснота е, че българите все още подлежат на задължителна 14-дневна карантина при влизане във Великобритания.

Според изданието, ако скоро България не попадне в списъка със страни, които не подлежат на карантина, то мачът може окончателно да пропадне.

Разбира се, все още стои и въпросът с публиката, защото Еди Хърн на този етап отказва да организира двубоя без фенове по трибуните.

Мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев, пък определи последните препятствия около мача, като препятсвия от световно ниво.

"Последното препятствие, което трябва да прескочим, е от световно ниво, не зависи само и единствено от нас. Не искам по никакъв начин да пренебрегвам страданието на хората и тежката ситуация, но зависим от британското правителство.

Трябва да отворят границите си, също така да пуснат публика по спортните събития. Разбирам, защо Еди Хърн не иска мач пред празни трибуни. Все пак този двубой е бизнес.

Предложението ми за мач в Хърватия бе перфеткно, дори щеше да имаме мач с публика. Екипът на Джошуа обаче категорично отказа да измести двубоя извън пределите на Великобритания.

Всичките увъртания от тяхна страна бяха просто да се вдиха пушек около цялата тема. Те всъщност никога не са мислили за сблъсък далеч от дома.

Приехме желанието им, ще дойдем в задния двор на Джошуа, ще пътуваме до Северен Лондон, за да спечелим титлата.

Ще превземем поясите на Антъни Джошуа в неговата родина. Ние се съгласяваме на всичко, за да има мач, а те продължават с игричките", заяви той.