Кубрат Пулев говори пред bTV, за да внесе повече яснота около проблемите с американската му виза.

В момента родният боксьор се намира в Берлин, където продължава усилената си подготовка за евентуалния мач срещу Антъни Джошуа през юни. Той планираше да присъства на мача между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър, но не бе допуснат на територията на САЩ.

Информацията за депортирането първо бе съобщена от американски журналист, макар първоначално Кобрата да я отрече отново пред bTV. Впоследствие от медията се свързаха с властите в Чикаго, които потвърдиха, че Пулев е бил принуден да напусне сртаната.

Според обяснението им, той е опитал да влезе с туристическа виза, но е обявил, че ще изкара пари с промотирането на боксов мач, което е в разрез с правилата отвъд океана.

Около цялата ситуация имаше доста неясноти, а Кобрата се опита да внесе яснота:

"Не знам дали съм бил депортиран, но бях телепортиран - заяви шеговито Пулев. Имаше проблем с визата, който и самите те не успяха да уточнят.

Имам виза B1/B2, с която си влизам всеки път в САЩ без никакъв проблем. Така е поне от 5 години. Не знам какво се случи, имат си правила и виждане по въпроса, както и да е. Явно това е знак, че трябва да се готвя в Европа.

С всички служители на летището в Чикаго бе голям смях и шоу. Разправяхме си случки, снимахме се, говорихме си. Бях им интересен.

Това е бизнес-туристическа виза, с която имам право да се боксирам и да пребивавам в Щатите, така казаха моите адвокати. Аз не съм казал, че отивам да работя, защото аз щях да тренирам, мач там нямам. Няма рискове да ми бъде забранен достъп до САЩ, нямам никакво притеснение. Въпрос на време е да получа работна виза.

Не се съмнявайте дали Кубрат Пулев е щастлив, той винаги е такъв, каквото и да се случва. При мен не се е променило нищо, освен, че съм станал още по-готин като човек.

Ще има трети мач между Уайлдър и Фюри през юли. Именно заради това пропада пъкленият план на Еди Хърн да ме заобиколи. Разговарях с Боб Аръм, потвърди ми, че ще има трети мач, а аз да се готвя за Джошуа. Заради това отново сме на линия, договорът ще е готов до 3-4 дни. Мисля, че съм по-добрият, по-подготвеният, по-техничният. Аз съм българин!

Страх ги е да се бият с мен на неутрална територия, заради това мачът е в Англия. Поне се преборихме за неутрални съдии, няма да са местни".