Кубрат Пулев гостува в предаването "120 минути" по бТВ и коментира актуалните теми около себе си - делото на Джени Суши и победата над румънеца Богдан Дину.

За мача срещу Богдан Дину

Със сигурност това интервю ще достигне САЩ и ще ни превеждат много. Целият свят вече го гледа, защото стана интересна случка за целия свят, не само за България.

Мачът беше много драматичен. В четвъртия рунд просто мислих, че губя. Не само мисих, а губех. Имам голям опит на ринга и знам за какво става въпрос от себе си. Той направи голяма серия от удари и това повлия за по-нататъчния развой на мача.

Имаше много българи, на които благодаря. Беше огромна еуфория именно заради драматичността на мача. Това направи победата още по-ценна, защото аз наистина оцених, че превъзмогнах себе си и всички тези удари, и аркадата, за да победя и успях. По-радостен мога да бъда само ако някой ден ми се роди дете.

Едвам охраната ме съпроводи да изляза. Всички ме прегръщаха и целуваха, и искаха да се снимат с мен. Голяма еуфория беше.

За "Целувката на Кобрата"

Отвън като излязохме още се снимах с българите и тя (Суши б.а.) бърза да ми зададе въпроси. В един такъв момент, когато съм слязъл след подобен мач, тя бърза да вземе интервю, което не мисля, че е редно, но го има.

Целувката бе израз на радост. Всеки може да си я тълкува както иска, но за мен бе израз на радост, щастие и силна емоция, която мога да сравня с тази ако човек е дрогиран до такава степен. Аз съм отворен човек и съм позитивен с всички хора. Това не съм го правил никога, но тогава така реагирах, така усетих ситуацията.

С нея се познавахме. Казах, че сме приятели, а тя каза, че не сме. Явно наистина не сме. Говорихме си предния ден, дадох й интервю. Тя каза "айде след победата ще направим здраво парти". Аз казах "това е най-лесното", въпросът е да победя. На другия ден се случи тази готина целувка.

Не знам кой я покани на партито, тя дойде. Бях в болницата и ми шиеха аркадата. Когато дойдох в хотела, тя беше там и си пиеха, и си танцуваха. Говорихме си съвсем нормално, смеехме се. Аз след мача не пия и си анализирах. Тя сядаше до мен, но аз ставах, защото не искам чак такава близост. Това е истината. Тя и с други хора контактуваше. Нямаше никакъв проблем и на всеки човек му е пределно ясно.

Още в самата вечер й казах "виж, това беше майтап, не пускайте това с целувката". Не знам каква журналистка е, защото не е взела нито едно интервю. Тя беше на партито и взимаше интервю по друг начин, друг тип, защото аз това видях. Да не влизам в подробности. Не искам да плюя по нея и не я мразя. Въпреки че това, което правят, е несъстоятелно и не е стойностно. Не е морално, защото има много жени, които са наистина потърпевши и фактически те яхват това нещо и искат да изкарат дивиденти.

Аз съжалявам за това, което стана. Ако мога да върна времето, няма да го направя по никакъв повод. Такъв темпераментен човек съм и съм го направил от радост, щастие и еуфория. Въпросът е, че самото желание, с което съм го направил, няма умисъл за насилие. Това е смешно.

На Джени Суши и адвокатката бих им казал, че нямам никакви лоши чувства към тях. Смятах, че мога да преценя един човек много бързо. Тя самата не е лош човек. Просто елементарните наши комплекси и желания да се покажем... дали са й лош съвет. Даже бих им казал, че ги обичам и вярвам, че ще станем един ден приятели с тях.

За реакцията на половинката Андреа

На Андреа първия ден й беше много гадно, беше много разстроена и то не за друго, а защото имаше хорски мнения, които й се насаждаха. На другия ден ме подкрепи и каза "аз знам какъв човек си, колко си над нещата и колко си добър и ти вярвам, че си го направил просто ей така".

За претенциите на Богдан Дину:

Това е спорт и това е серия от удари, която не мога да спра до такава точност и да видя дали е паднал на коляно. Тук е моментът съдията да се намеси, но него го няма. Той вижда какво се случва и е длъжен да бъде там. Затова е на ринга. Въпреки всичко не смятам, че има нещо кой знае какво нарушение. Той е в ъгъла, върти се.