Реваншът на световния шампион в тежка категория Анди Руис с Антъни Джошуа ще се проведе в Саудитска арабия, съобщава английския в-к "Телеграф".

Официалното изявление още не е дадено, но офертата на азиатската страна вече е приета, а финансовите условия са били твърде добри.

Джошуа и Руис ще се бият за поясите на IBF, WBA и WBO, които мексиканецът отне в "Медисън Скуеър Гардън" на 1 юни от дотогава непобедения англичанин.

Потенциалните домакини за реванша, който ще е към края на годината, бяха Ню Йорк, Кардиф и Мексико (по желание на Руис), но в крайна сметка на финалната права се решаваше между Кардиф и Саудитска Арабия.

Неутралната азиатска страна е избрана след оферта от 100 милиона долара.

Желанието на Джошуа естествено бе мачът да е на територията на Великобритания, но Руис заяви, че може да откаже заради положителната допинг проба на Дилиън Уайт.

Мексиканецът се страхуваше, че Ей Джей има възможност да бъде покрит от допинг контрола и да участва в мача със забранени субстанции, ако се бият на Острова.

Саудитска Арабия не е чужда на боксовите битки. През миналата година там се биха Калъм Смит и Джордж Гроувс на финала на Световните боксови серии, а месеци по-късно Амир Кан победи Били Диб.