Мачът на Антъни Джошуа и Тайсън Фюри изглежда вече е напълно договорен, след като промоутърът Еди Хърн обяви детайли около големия боксов спектакъл.

Той би следвало да е на открито, а не в зала, на 14 август в Саудитска Арабия.

Първата реакция, обяснимо, е на изненада - предвид температурите в страната по това време на годината.

Но Хърн говори и по тази тема в интервю за BBC.

"Властите там са измислили всичко - каза мениджърът на Джошуа. - Фенове ще бъдат допускани да пътуват, ще има някои ограничения, но като цяло ще е сравнително свободен достъп.

Саудитска Арабия иска да допусне на мача колкото може повече фенове.

Строят специален стадион там, изцяло нов, само за този сблъсък. Помните как направиха нещо като министадион за мача на Джошуа с Руис. Е, сега ще е нещо още по-впечатляващо. Засега е само проект, като арената ще е в Риад или Джеда, все още го уточняват.

Датата е фиксирана за 14 август, като ни увериха, че по това време на годината температурите са около 24 градуса по Целзий след 23 часа. А мачът ще започне някъде там - към девет вечерта английско време."

Такъв сценарий означава, че Джошуа ще разчита в своя ъгъл на най-верния си съюзник - треньора Роб Макрекън, с когото е от няколко години. Той води олимпийския боксов тим на Великобритания, който пък от 23 юли до 8 август е на игрите в Токио. Но Макрекън ще пътува оттам за Саудитска Арабия и ще е с Ей Джей в последните дни преди битката с Фюри, както и в ъгъла му по време на големия мач.

Хърн призна, че преговорите с другата страна продължават да не са лесни, тъй като щабът на Тайсън иска всякакви гаранции, особено финансови.

Мачът обаче ще генерира около 150 милиона долара приходи за двамата боксьори, твърдят английските медии. Това е достатъчно условие той да се състои - едва ли някой и в двата щаба би бил недоволен на такава сума, при това преди разпределението и на приходите от платеното телевизионно излъчване.