Американски съд нареди на Тайсън Фюри да изпълни ангажимента си по договора с Дионте Уайлдър и да излезе за трети мач срещу него в рамките на следващите 4 месеца. Срокът е 15 септември, като щабът на британския боксьор вероятно ще има право да обжалва решението.

То на практика означава, че Фюри не може да се бие срещу Антъни Джошуа на 14 август, което е вече договорено и бе съобщено в понеделник пред света.

В същия ден обаче съдът в САЩ прие апела на Уайлдър, че му е отнето правото на трети двубой след поражението във втория от Фюри. То е записано като част от техния договор, сключен още през 2019-а.

Първият им мач завърши без победител с равенство в съдийските гласове. После Циганския крал отне титлата на американския си съперник с нокаут през февруари миналата година, а след това третата среща пропадна заради пандемията - тя трябваше да е през юли 2020-а.

В края на същата 2020-а Фюри отказа да се бие за трети път с Уайлдър и след победата на Антъни Джошуа над Кубрат Пулев през декември, всички усилия бяха насочени към дългоочакваните два мача Фюри - Джошуа.

Разбира се, вратички има и вероятно една от тях ще бъде изпозвана.

Първите реакции на новината са, че мачът в Саудитска Арабия на 14 август ще се състои, но ще трябва да има сложни преговори и договорка с Уайлдър, който да получи сериозно обезщетение.

Друг вариант е търсене на обжалване пред друга, международна инстанция, през което време сблъсъкът Джошуа - Фюри пак да се изиграе по план. Това обаче може да доведе до още и още съдебни дела и огромни неустойки, а никой не желае това.

Уайлдър вероятно не просто ще поиска финансово да бъде компенсиран, за да се отдръпне и да направи път за супермача Джошуа - Фюри.

Той ще пожелае и клауза, която да му дава право да е първи съперник за победителя от двете битки на британските шампиони.