Скандална размяна на реплики между две големи фигури в британския бокс завърши (поне засега) със солена шега за сметка на Антъни Джошуа.

Агентът Джош Дъбин, който от дълги години е приятел и се грижи за делата на бившия шампион тежка категория Ленъкс Люис, изригна срещу Джошуа и каза крилат лаф:

"Внимавай, Антъни! Ленъкс ще реши да изяде няколко сникерса, два шоколада, ще влезе във форма и ще те бие на ринга и днес!".

Уточнение - Люис е на 53 години...

Причината е интервю, в което Ей Джей яростно нападна Ленъкс.

"Аз и той нямаме нищо общо - каза Джошуа в телевизионната си изява по Скай Спортс. - Съвсем различни сме. Люис обича да критикува младите боксьори, меси се в работата ни, дава напътствия. Докато аз бих помогнал на всеки, който идва след мен, без да опитвам да си придавам важност. Той е един лъжец, това са фактите."

Ленъкс бе много разочарован от думите на Антъни, като те идват някак странно. Двамата бяха в добри отношения, а Люис дори има сериозна роля за прехода на Джошуа от аматьорския в професионалния бокс.

Той си позволи да критикува решението на щаба на Ей Джей да тръгне веднага за реванш с Анди Руис след загубата на титлата през юни, като от личен опит заяви:

"Разумно е да се изиграе един мач с по-слаб опонент, в който Антъни да си върне самочувствието, преди отново да излезе срещу Руис. Но явно хора около него мислят само за парите."

Последва интервюто на Джошуа с нападки към Ленъкс, а после - и думите на агента на Люис за сникърсите и шоколадите...