Алонсо напуска ”Ферари” в края на сезона

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е информирал шефовете си във "Ферари" за своето намерение да напусне след края на сезона.

Обратно в новината

Коментари - Алонсо напуска ”Ферари” в края на сезона | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никъде другаде не го пише. но от известно време се говори че фетел ще иде във ферари и алонсо в ред бул.ако иска титла там трябва да иде.макларен не са отбор с които алонсо може да спечели трета титла.по скоро мисля че 2015 ферари ще може да се противопостави на мерцедес и ред бул предвид проблемите с надежноста на мерцедес.и алонсо ще даде възможност на фетел да стане 5 кратен шампион щото не виждам кои друг ще го спре - поне предишните 4 години беше така.тази година фетел е зле даже съотборника му е далече пред него.макларен не ги бива особено рон денис-титлата им беше в ръцете но неговите тъпотии за феър плеи дадоха титлата на раиконен.жалко за алонсо -заслужава трета титла но парите на ред бул са много повече от тези на останалите отбори.такава му била съдбата.краино време е да се отстранят отборите които не са конструктори на автомобили.

Има периоди на доминация на един отбор.Сега е Мерцедес,преди Ред Бул,Ферари,Макларън и т.н.Това е политика на Бърни!С нея той прави много кинти,не го вълнуват феновете.Ако Алонсо не бе във Ферари те щяха да се състезават с Маруся!

Май за втори път ще трябва да се срамуваме феновете на Макларън. Защо връщат розовата пантера?! Сега пак госпожицата ще започне да мрънка, че тя трябва да е първи пилот и пак ще плаче за отборни команди. Вярно че този път в Макларън няма новобранец, който да го бие в първия си сезон, като при предишни му престой, та вероятно поне той няма да стане за смях.

Макларън не може да го каже. Иначе си се срамувай, ама да не скачаш от радост после и да говориш друго. Като фен на Макларън съм щастлив, че Хонда може да извади много пари за да има най добрия пилот. Дано не е само медиина измислица.

Нищо радостно няма във факта, че ще трябва да се срамуваме от "Alonso is faster then you". Единственото добро нещо, което произтича от привличане на иберийската примадона е, че води със събеси солидни спонсори, че титла няма да видим е повече от ясно.

Много далеч от истината си ММ,изобщо нищо не отбираш от моторни спортове и сигурно си карал най-много Трабант....Алонсо е най-опитния пилот в момента и ако не беше той фераритата щяха да се борят само с Маруся

Въобще не искам да оценявам мистър "завършен пилот". Фактите сочат, че когато се състезаваше с дебютант съотборник, завърши сезона след него в генералното класиране. Уменията му нямат никакво отношение в случая, а само простичкия факт, че ще внесе манталитета "Let .... for the championship". Докато Макларън още от времето на Прост и Сена си градят репутацията на отбор в който пилотите се състезават на равна нога.

Бреееййй, колко разбирачи и познавачи на спорта! Даже и вътрешни новини се разтягат, бюджети и прочее Интересно ми е само колко от коментиращите специалисти са били на живо на някое състезание от кервана :-))

gancho

Aлонсо ли ви се обади да ви каже, немога да повярвам, защото на друго място не откривам ни в F1 , skysports , La Gazzetta

Стига бе, пак ли тази испанска ревла ще идва в Макларън? Тъжно е баси.

Ами стойте си там където сте сега и се борете с Маруся и Заубер за последната точка...то и повече не заслужавате

По-добре да се борим с Маруся, отколкото принцеси от кок-пита и други нещастници от бокса да съсипват този прекрасен мъжки спорт. Спомням си за едно ГП в Австрия..... ама айде да не отваряме нова тема

потвърди това, че Макларън все пак разбраха какво изпуснаха, заради тъпака Рон Денниз. След това и той го отнесе за две години, сега дано му е дошъл акъла. Само Алонсо може да помогне на Хонда да направят конкурентна кола със техния двигател. Съжалявам за Ферари. Бях им голям фен, но просто при тях нещата не вървят. Все пак трябва да са доволни, че даже и с тоя ретро автомобил, Алонсо се справяше повече от отлично, през всичките тия години. Пожелавам им успех.

Kalin

Факт е че испанеца кара добре но само ако му се даде кола наготово.Добрите в формулата допринасят за развитието на колата -такива бяха и Хакинен и Шумахер и.....а Алонсо не е.Затова и Ферари са зле откакто той е там.

кара добре, кой тогава кара отлично. Защо Хамилтън без кола миналата година не караше добре. А тая година Фетел дали кара добре. А това, че колата се прави от състезателя, сМо българските коментатори го говорят. Ако един състезател прави колата си, тогава защо се плащат десетки милиони на конструкторски бюра. Аз не знам Шумахет да се е месил в работата на конструкторите и инженерите, но за да му помпат имиджа точно така говореха. Иначе екипа на Ферари по негово време, беше на светлинни години от тоя който е сега на Алонсо. Само си спомни за Жан Тод и къде е сега. Слец това си спомни за човека който си тръгна от Ферари и направи Бътън шамюион. Смяташ ли, че на него, Бътън се е месил в колата.

на Рос Браун. При него и магаре да му дадат за състезател, пак ще му направи кола с която да стане шампион.

Общо - взето е така. Ферари правеха огромен PR, за да оправдаят колосалните разходи по времето на Шумахер. Факт е, че инженерния екип и мениджмънта на отбора бяха несравними. Според мен всеки един от пилотите стигнали до F1 може да развие болида си в достатъчна степен, стига да има какво да развива. В момента Ферари са бледо подобие на това, което бяха и не в Алонсо е причината, а в липсата на ключови специалисти във всички сектори. Финансовата криза в отбора не е от вчера и няма да бъде преодоляна скоро. Може би Алонсо е усетил накъде отиват нещата и действа съответно...

Kalin

Факт е че Алонсо стана шампион с коли приготвени и развити от Шумахер.После колата ставаше посредствена когато развитието и беше свързано само с него.Кими също го може но в момента просто трябва да се съобразява с Алонсо.Ако можеше той да допринася за равитието на колата Ферари нямаше да изглежда така трагично.

Пишеш неща които си ги измисляш. Коя кола направи Шумахер на Алонсо за втората му титла. Върни се по статистика назад във времето и си направи изводите. Иначе с тия врели некипели, даже явно не си и фен на тоя спорт.