Лечението на Шумахер струва 500 000 евро месечно

Семейството на седемкратния световен шампион по автомобилизъм във Ф1 Михаел Шумахер харчи всеки месец около 500 000 евро за лечението му.

Обратно в новината

Коментари - Лечението на Шумахер струва 500 000 евро месечно | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако моето лечение струваше 500 000 евро месечно щеше да е истинско притеснение. Но човекът има спечелени достатъчно пари и сега на воля ще се лекува както си поиска! Дръгаре журналюги,пишете как да се лекъва средния българин с 200 евро заплата или пенсия !!!

Аз пък като чета коментарите ми се иска жената, която ще ми роди дете да не е българка. Максимално трябва да огранича българския ген в детето ми. Искренно се надявам Шуми да се оправи, ако трябва дори всичките пари които имат да изхарчат за лечение, но човека да се събуди.

по-малко от гена е, и много повече от родителите и околната среда и околните (деца и възрастни).. тъи че и българка да си вземеш, ако сте в чужбина, и тя и ти ако сте достатъчно цивилизовани, децата ще са ок.. поздрави от чужбина - о да забравих - и по-малко чалга! ;-)

Чета тази новина и ако е вярна ми минават следните мисли: Сравнявам сумата/сумите дадени до момента за лечението на Михаел Шумахер с моментното му състояние. След това ми изниква и следното сравнение - ако беше някой по-обикновен човек май най-вероятно щеше да си издъхне още на пистата или ако беше някой шеф на банка (примерно) щеше да свърши в болницата. Горкия Михаел в момента е жив труп (поне това знаем - дано да е по-добре и да се подобрява), но защо едно лечение каквото и да е то може да струва такива колосални суми? Може пък с тези суми да се финансира безплатното лечение ако изобщо има такова. Обаче пък както и да го гледаме лечението стана доходоносен бизнес. В крайна сметка май до момента е едно източване и финансово и психически и напомпване на празни надежди. Пак казвам дано се оправи и отново да го видим здрав. Та такива мисли ми се въртят...

И как точно да се появи публично, след като откакто се потроши не е ставал от леглото ?

Някой просто разграбва състоянието му. Разходите за поддържане (не лечение, защото е невъзможно) на такова вегетативно състояние (или "будна кома", както го описват) не могат да бъдат такива. Състоянието му, за съжаление е безнадеждно и освен хранене и почистване не изисква почти нищо друго.

Ти пък много знаеш какво и колко струва. ГолЕм специалист се извъди...

Лекар съм и се занимавам с достатъчно такива пациенти. Некак си, по-голем специалист ще съм от теб!

Тук пълно с цървули, които броят парите на другите...

колко струва лечението. Значение има дали е ефикасно и как върви възстановяването му! Дано се оправи !

Какво нещо е живота.Както казват великите римляни "Всеки роден е осъден на смърт". Парите са най-голямата измама и преследването им цял живот е изобретение на Рогатия.

За съжаление е така, но в този свят парите са символ на свобода, пак за съжаление.

Ето, че парите, които е печелил с тарикатщините си да плаща по-малко данъци, се връщат обратно. В природата винаги има баланс. Не можеш да се опитваш да се ебаваш със Създателя/Природата....

Създателя ли е измислил данъците?

Не си разбрал смисъла на казаното и се заяждаш за данъците. Въпросът е човек да бъде почтен и да си плаща това, което дължи, както и да не взима за себе си повече отколкото му трябва за нормален живот. Ето, че сега 30-те му коли и десетките къщи, дето има, няма как да го спасят. Както казах, някой горе въздава справедливост и наказва алчността и геноцида, който богаташите правят.

Айде поредния роден експерт, дето му е светил на счетоводителя на Шумахер и знае всичките му финансови тайни.

Чест прави на семейството му и медицинския персонал, че правят всичко, което е по-силите им. Аз смятам, че за да го правят има някаква надежда. Дано стане чудо. Ясно, че няма да е същият човек, но...дано се подобри състоянието му.

Това е безсмислено. Ясен летален край. Друг е въпроса за липсата му на джентълменство във Ф1

Всеки живот е с ясен край....

Дано да се оправи човека!

то си много туп да пулниш гушите на застрахователите заради такув манталитет няма да просперираме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоя абсурдно нещастен случай показва, че наистина има нещо като бог или предопределена съдба. Преживял толкова опастности и да умре от падане точно на камък. Така му е било писано и тия усилия са напразни. Не виждам какво толкова е направено, за да се хвърлят на вятъра толкова пари за един жив труп.

Не се хвърлят, взимат се!!

нито бог има, нито преодпределена съдба. Просто нещастна случайност, която може да сполети всеки.

Парите, които отиват за лечението на Шумахер, не отиват просто така. Те отиват за заплащане на медицински персонал, медикаменти, болногледачи, рехабилитатори и т.н. Според теб явно не е нормално да се плащат толкова пари за висококвалифицирани медицински грижи, така ли? Сигурно смяташ, че само чалгаджийките заслужават толкова кинти, защото те забавляват и те карат да мяташ яко салфетки, като си мечтаеш, че са истински пари...

И за мен е безобразно един спортист сред най-добрите в света да прибира толкова пари, но - пазар. Парите от зрителски билети са нищожна част, основното е от реклами. Няма как да спреш рекламодател да изхарчи маса пари за да видят продукта/услугата му стотици хиляди или милиони хора пред телевизорите.

Парите в спорта са големи. Всички знаем, че не е справедливо спортистите да имат такива доходи. Тук проблемът е друг - парите няма да му купят обратно здравето. При това положение е жалко, да се трошат стотици хиляди, вместо да се помогне на хора, които не могат да си позволят лечение.

Безразсъдно големите пари от спорта требва да се насочат в медицината и образованието въобще!!! Тъпо е един футболист или пилот да взема десетки пъти повече от един добър неврохирург или успешен учен. Нобеловата награда за цял живот работа в полза на науката е само около милион долари,колкото и на тенис турнир напр. Този факт забавя истинското развитие и силно намалява шансовете за успех при случай като този на Шуми, жалко

Шуми,наистина каква съдба........все пак надеждата е до края

и тези журналисти пишат глупости,всеки състезател ,особено автомобилните ,имат застаховки,така,че от там му се плаща голяма част от лечението

Той вече не беше активен състезател, освен това няма застраховка за неограничена сума! Ако имаш 750 милиона, дали ще ти трябва да пълниш гушите на застрахователи за здравна застраховка...

TIREX

а и се потроши на ски... би било добре да го отстрелят че родата да си отдъхне и раздели кинтите.

За по-малко пари човек може да си отглежда много и по-красиви растения ... вместо тази машина за л..на!

За себе си ли говориш?

Сериозно? Ти, какво? НЕ си машина за л...?! Не с*реш ли?! Много интересно...

Човекът най-вероятно има предвид, че всички серат, но някои се занимават с нещо, с което да имат принос за обществото, докато от Ф1 човечеството реално няма никаква полза, освен че някои си перат парите.