Григор: Разочарованието е голямо

Григор Димитров не успя да скрие разочарованието си след загубата от Кайл Едмънд с 1:3 (4:6, 6:3, 3:6, 4:6), която го изхвърли от Australian Open.

Обратно в новината

Коментари - Григор: Разочарованието е голямо | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

......

Ако нашият играе със себе си, и двамата ще паднат.

1) Слаб бекхенд 2) Лош сервис 3) Връща МНОГО често топката в опонента , не в дургата половина на корта 4) Когато предстои важна точка често използва слайс бекхенд, заради което в повечето случаи губи 5) Непредизвикани грешки - Григор е царя на непредизвиканите грешки, спор няма 6) Мноооооого слаба психика - това и децата го виждат

В този мач Едмънд имаше ДВОЙНО повече непредизвикани грешки от Григор. В края на 3-я сет бяха 40 непредизвикани за Едмънд, а Григор имаше 21. И въпреки това - ПАДНА!

А сега, за да измести Григор, ще трябва да спечели финала на АО. Следващия път, питай, преди да дращиш глупости.

E що да не го спечели,ти ли ще го победиш?ганю балкански

Федерер печели Уимбълдън, когато е на 22! Надал печели Ролан Гарос, когато е само на 19! Новак Джокович е с първа титла от Големия шлем през 2008, когато е на 21! През 2012 Анди Мъри печели ОП на САЩ, когато е на 25 години, а през следващите години печели два пъти и Уимбълдън. Това е разликата между големите тенисисти и наш Гришу, който сигурно няма и 10-на победи над тенисисти от топ 5, макар че скоро ще навърши 27! Вижте как игра Чилич срещу Надал... затова и хърватинът ще стане скоро 3-ти в ранглистата, на мястото на нашия пръдльо!!

Ще ми кажете ли кой преди мача "услужливо" е поднесъл новината на Гришо за смъртта на дядо му, починал по време на турнира? Доколкото разбрах, не са родителите му, те са решили малко да изчакат. Моите съболезнования!

Точно, защото дядо му е починал е трябвало да се мотивира повече и да бие. Това само показва как Григор лесно се поддава и изпада в депресия.

смотана, кой ти каза, че това е вярно? Дядо Поп ли? И, ако за дядо му е вярно, ти откъде разбра, че Григор знае? Кукавица!

Продължаваме напред :-))))

Не разбирам от спорт ама поне си спестих няколко дена журналистическа истерика около Гришо. Ясно е ,че пак ще има "анализи" защо бил загубил, но поне няма да се плюят българите които не го оценяват. Така и не разбрах защо трябва да съм виновен,че не го оценявам?!

Чирич срещу Надал и сравнете го с Григор ??? А Чирич май имаше и титла от Ю Ес Оупън ???

те всички дето уж са по слаби от него имат титла от голям шлем. Само нашия няма, ама иначе бил голяма работа.

кой е този Чирич? Ти ловджия ли си? Чети си "На слука"

Браво на Британеца, мъж ......, а не .........

това ми напомня на сентенцята че е необходим 1% талант и 99% труд. да ама не -това важи да млатиш с мотиката на къра.за изкуство и спорт не важи

Благодаря му на Гришо, доста време ме кефеше и измъчваше. НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ПИАНИСТА , ТОЛКОВА МОЖЕ ,ТОЛКОВА СВИРИ.

Ей, там е тя цялата работа - че може мнооооого повече. Очевидно - казаха го всички легенди в тениса, играещи и неиграещи. Последно, преди този турнир се изказа Макенроу, че щял да бъде разочарован, ако Григор не го спечели. Иначе, на 20 място да беше, ако играеше според възможностите си... канграчулайшън.

на топката през мрежата и чакане съперникът да се бие сам, се постигат спорадични, случайни, конюнктурни успехи, но и това което е постигнал Григор до момента е предостатъчно, за да остане в историята на българския спорт.

Бекхенда му е отслбнал също. И все пак. Гришо загуби мача , защото подходи неадекватно и явно чакаше съперника да се бие сам. Вероятно и треньора му е дал такива указания. Толкова неадекватен Гришо не е бил от мача с Рубльов на УС Оупън. И там според мен треньорите объркаха стратегията.

Гришо, намери си специално треньор да ти оправи сервиса. Без това - нямаш никакъв шанс за титла от ГШ, освен ако всички по пътя ти не се контузят. Единствения тенисист, който имаше по-слаб сервис в последното десетилетие и е в топ и взема титили от ГШ беше Надал. Това го постигаше обаче с уникално гонене, връщане и безумен лифтиран форхенд, неща, които Гришо ги няма. Дори и той обаче яде много бой, от ретурджията Джокович и дори Надал се наложи драстично да подобри сервиса си. Погледни най-добрия в тази игра - Федерер, независимо от уникалния си стил и талант при разиграване, сервиса му е убийствен и не малко титли му е спечелил. Оправи си сервиса или отивай да си пиеш коктейли на някой остров, квот било било, щото тия новите дето идват, ще те спраскат от бой. Ако подобриш сревиса си готов за титла от ГШ, но без него - ако се задържиш в топ 10 ще е постижение.

Колкото и да му е добър сервиса, като се гипсира, не може да го ползва. Файда йок от добър сервис на тренировки, пък в решаващите мачове, сетове, геймове и точки двойни грешки. По две, по три. Последователно.

Без хубав сервиз не може да си в топ 10 в съвременния тенис, както се вижда има топ играчи печелещи само със сервиз.

Ама какъв сервиз бе, специалисте - порцеланов или кристален.

Сервиза безспорно има нужда от подобрение и първия и втория. Освен това ретура му е много слаб, изобщо не може да връща по-силни сервизи, да не говорим да ги атакува. Без добър ретур не можеш да правиш пробиви. Има начин да се решат и двата проблема, с много тренировки и правилен анализ. Като го слушам, той най-добре си осъзнава слабостите.

Не е ли по-правилно, първо да се научиш как се пише "сервис" и после вече да се изказваш компетентно!?

Прав си, неволна грешка от бързо писане.

и от какво точно е разочарован по скоро трябва да е доволен че стигна до тук

То бива тъпотия, но да му подари цял мач на тоя, дето му се канеше преди мача... И ми бил трети в света???

Гришата изобщо не можа да си играе играта и това е заради изтощителния мач с оня австарлийски мелез.......нямаше време да се възстанови и си личеше,че не е свеж

Точно този "австралийски мелез" каза на Григор, че ако поуправи играта си ще стигне до финал !!! Но нашия си остава чиста "патока ракия" и ако миналата година мина между капките, тази година го очаква "Топ 20" с тази игра !!!

"Сигурен съм, че с много труд ще го постигна и ще показвам все по-добър тенис". Само с труд неа стане. Трябва и намеса на специалист.