”Таймс”: В Юнайтед има очевидна загуба на доверие към Бербатов

Вестник "Таймс" публикува обширен коментар със заглавие "Треньорско лукавство сложи край на английската ера на изобилието", насочен към отпадането на Манчестър Юнайтед от Байерн Мюнхен, което от доста години насам остави Англия без отбор на полуфиналите в Шампионската лига.

Обратно в новината

Коментари - ”Таймс”: В Юнайтед има очевидна загуба на доверие към Бербатов | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментира те го все едно е приета нова конституция. Започва с много шанс за Ман Ю, минава през малко шанс за Байрен, после малшанс и глупост за младото момче, после полов акт, бой, бой, после 3 бири и зверски късмет. Ако тая топка на Робен беше минала 10 см в ляво, той и Рибери щяха да ядат калая сега. Топка е! Върти се!

Абе ужким си фен на английския футбол, а нищо не знаеш. Вземи прочети малко за трагедията на Хейзел от 1985г. и виж 10 години ли е наказанието и ако е 10 г., тъпако, как Ман. Юн. печелят сезон 90-91г. на КННК. На всички английски посерковци това им е оправданието, че за 5 години били извадени от евротурнирите, че от тогава минаха 20 години и те са спечелили 5 купи. Първенството им е силно, защото се наливат най-много пари, това е логично, но с пари и баба знае. Какъв фактор са били в европейския футбол незнам, но се появяват на сцената на същия (КЕШ) най-късно от всички останали футболни нации, които в Европа са 6 (Исп., Фран., Ит., Хол., Порт.,Анг.). За националния отбор на Англия да не говорим. Би трябвало клубното им първенство да е като НБА в баскетбола, за голямо учудване обаче НЕ Е, само на фукане го докарва: сърове, висши лиги, няколко нац. купи и т.н. Истината и това, което кара всички английски фенчета като теб да пускат пяна на уста, след сезон като тоя в шампионската лига е, че нито едно от останалите силни първенства не отстъпва, а напротив, дори и превъзхожда островитяните. Доказват го и Интер, и Барса, и Байерн, а скоро ще има и други. Радвайте се на лига Европа, докато можете, че следващите години това ще ви е утехата, а може и да не е. Що се отнася до любимия ти отбор, след като дъртака се гътне, ще се нормализират нещата в Англия и ще се види, че там има и други отборчета, гарантирам ти, че никога повече в наше време Ман. Юн. няма да спечели толкова шампионати с друг треньор, вижда се от разликата преди и по време на Фергюсън, виж си какво е бил селския отбор преди този човек и прецени как ще е след него. И така имало едно време едни лумпени, дето очистили 30-40 човека на един стадион, заради тъп мач и т.н. и т.н.

Още от дедо знам - доверие всекиму, вересия - никому!

Благодаря от сърце на пишещия по името:bulгарин!!!!! Всички тапанари и примитивни идиоти трябва веднаж за винаги да разберат, че Бербо непрекъсната го прецакват, и който не е живял в England или USA никога няма да разбере защо Берба е в това състояние. В края на краищата сте българи и винаги трябва да защитавате българското, идиоти примитивни........

имало едно време...... едно наказание което забрани на отборите от острова да играят в европа. до тогава те бяха фактор в европеиския футбол,всяка година имаха отбор на финал или полуфинал. когато ги наказаха много отбори си отдахнаха и много измислени отборчета надигнаха глава. от това обаче загубиха всички и наи-вече футбола. след десет години ги варнаха обратно в турнирите и колорита в играта на стария континент се вазроди отново. отборите от англия отново са фактор(фактите го доказват). германия има от осем години за сефте отбор на полуфинал а англичаните от седем години не са там. манчестер юнаитед ще е фактор вав футбола и за напред,така както е сигурно че нашето куцо магаре ще излети от отбора след края на сезона. и как да е другояче щом като за отбора са готови да платят милярд и половина и вупреки това не искат да го продават.както и да е. англия е била на варха в европеиските турнири,ще баде и за напред. догодина пак те ще имат по-вече финалисти от всеки друг. и пак уефа ще се чуди как да ги гласи само и само да отпаднат колкото се може порано в турнирите. в края на краищата какво да очакваме когато французин управлява нещо чисто англиъско. до миналата година отбора,спечелил шампионска лига взимаше с 20 % по-малко от последния оцелял в премиршип (отбора,класирал се на 17что място взимаше з0 милиона лири до тази година). от догодина скъ спорц ще плащат вместо досегашните шестотин и петдесет милиона лири на година,един милярд за всяка от следващите 5 години.с две думи мизата в аглиъското парвенство скачас з5 % ... има ли нужда да продалявам с обясненията си. достатачно е да се знае че шампионска лига е саздадена по обрзец на премиершип ( говоря за структура на плащане на отборите според телевизионните права). шефа на уефа може и да е французин но тези,които дарят тв правата за цял свят са скъспорц (маде ин енгланд).. :))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

MUFC_fen, ти си глупак. Коментирай футбола, не бизнес, тук не е икономически сайт.

Наивно е да те пуснат за 10-тина минути и да очакват от теб да обърнеш мача, даже е смешно, все пак не играеха с някой български отбор, така че критиките към Бербатов са абсолютно неоснователни.

между другото във футбола е така - Самтаймс люн, така че нищо ненормално не се е случило. не може победителите да са винаги едни и същи. Погледнете Реал Мадрид - Роналдо, Кака, Бензема и Алонсо - и какво? Ние се концентрираме за доброто и за лошото върху Берба, защото просто нямаме друг. Той ни е единствената надежда да се зарадваме и гордеем, че сме българи, затова боли така, когато не успява...

Ако МЮ не си реорганизират средната линия, са обречени. Едва ли Бербатов носи вина за отпадането им. Бяха допуснати сериозни организационни тактически грешки от страна на треньора и в двата мача. Вижда се обаче, че много хора си запълват самочуствието пишейки обидни простотии, вместо да се опитат да направят някакъв анализ на играта и допуснатите грешки. Всички играчи имат определени качества и ролята на треньора е в зависимост от противника да ги съчетае в тактически и стратегически план с цел постигане на необходимият оптимален резултат. в този аспект Алекс Фергюсън обърка и двата мача и за това не му е виновен Бербатов.

Пак се плюва и изсипва поредната доза помия върху най-добрия ни футболист. Какво ви виновен Бербатов, като го пуснаха в 80-та минута и при това отборът му играе с човек по-малко не срещу кой да е , а Байерн? Причината си е единствено в треньора, който още в 20-та минута при новата контузия на Рууни, трябваше да го смени с Бербатов, защото така както го пазеха двама и един му беше много. И стига с този нихилизъм и завист към най-добрия ни футболист. Най-малко Бербатов е виновен за това отпадане на МЮ. Ако не им харесва - да го продават по-бързо. Сигурно ще се намери някой "свестен отбор", където ще му намерят подходящото място.

бербо , бербо за нищо не ставаш моето момче

Не виждам защо трябва да коментираме Бербатов в мачовете с Байерн, при положение, че той практически не участваше. Видя се, че няма потенциал отбора. В действителност Юнайтед игра цял мач с 10 човека, защото Руни го нямаше никакъв. Не може да очакваш, че хората, който държиш на пейката и очевидно няма вариант да са във форма, да влизат да ти обръщат мач на това ниво за 15 мин. Визирам Карик, Берба, че дори и Гигс, на когото годинките сериозно му тежат и почти няма правилни отигравания. Просто голям страх бра Сър-а и затова пусна Руни, а трябваше Бербатов да играе, защото макар и не толкова експлозивен, щеше да държи топката и да раздава пасове - нещо в което Байерн превъзхождаха от 20-тата мин. Не може Фъргюсън да не си дава сметка, че в съвременния футбол не става само с тичане по крилата и центрирания. В някои мачове тази година Юнайтед направо не можеха да пипнат топка от разиграванията на съперника. Ако се замислите, когато срещу МЮ има сериозен отбор, който не им позволява да си играят играта и им блокира основните състезатели, то и Руни да играе, топка до него не стига, а дистанцията на противниците е толкова малка, че не може да се обърне дори, без да му вземат топката. С един нападател не може да се постигне офанзивен футбол, защото лесно се изолира... Ще кажете "Да, ама на Сър-а му трябват повече хора в полузащитата..." Това разбира се е така, защото просто там няма нито един постоянен гениален плеймейкър и ето тук според мен е проблемът...

Естествено че сър Алекс пияндурника проспа ма4а и логично се усра.Трябваще овреме да извади тоз бразилския циркажия преди да го номинират за изгонване.А 4е Бербо е щматка и гюмежия е о4евидно.

Невероятно е колко злоба се излива от вас, хора! Кога ще разберете, че това Ваше говорене само Ви озлобява още повече. На кой му пука колко злобеете. Само факта, че някакви компетентни във футбола хора са го избрали и играе в такъв отбор говори достатъчно красноречиво. Оттам нататък, вместо да желаете повече негови успехи, вие се спуквате от яд, а това е просто жалко. Не може безкрайно ние българите да се тъпчеме един друг, крайно време е да започнеме да оценяваме по-добрите от нас, а защо не и да се гордеем с тях?!

барбук :) по добре във втория булгаристанска дивизия отколкото резерва цял сезон :) барбук барбук барбук хехе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много разбиращи в този форум.Какво е виновен Бербатов за отпадането на Ман Юнайтед.Индивидуални грешки в защита,детинска проява на Рафаел.Никой в прресата не критикува бразилеца.Млад бил,темпераментен бил.Ми да си е темпераментен в Бразилия.Там им дай само танци и веселие .Вместо да защитаваме малкото играчи които останаха в големите клубове,се надпреварвате да плюете.Футбол лесно се разбира зад халбата с бира и пред телевизора

Как не се засрамите малко! Всички, които плюете Бербатов сте комплексари. Вие всъщност всичките дълбоко в себе си му завиждате. Ето това ни пречи на нас българите - злобата ни води, а тя в никакъв случай не води напред.

Той е Велик, да ама не, за съжаление!!! Толкова си може момчето, погледнете Роналдо как се рздаваше на терена.

мъж завидяхте на паричките на нашето момче душички дребни...ами и вие да бяхте направили фурор и да ви вземат за 30 милиона някъде...ама никой не ви иска и седите във форума да пишете глупости *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може и да изгрее, както всъщност ще се случи, подобно на Rooney, след заминаването на някакви си...the time will come...MU в този сезон не играят както в предишния, нито както в следващия ще играяат...

оле оле берба 21 годишния чикарито те измести. супер пендехо си, берба *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като българин ми се иска да защитя бербо, но като бивш футболист и то на поста които играе бербо то ще е голям срам и излагация да го направя. за техниката му се говори страшно много даже и със кантона го сравниха. нека де не се заблуждаваме че е техничен. всеки може да играе с едно докосване и да се разхожда по терена. няма да давам за пример меси или роналдо, но деиствително и то много голям пример за бербо е ариен робен. тои бе пренебрегван и то уясно в челси и рм, но на мача с му показа всичко което се иска от един класен, техничен борбен и сърцат нападател. е това е което би трябвало да се вижда и то всеки мач от бербо. за 30 мил. паунда и задника трябва да си садере. а тои даже и радост не показа в доста мачове в които даже и гол е отбелязал. еми колкото ъ любимец да е бил на саф то си има лимит на търпение за всичко. аз лично познавам доста шотландци и нито един от тях никога няма да каже че е сбъркал някога. но по начина по които се подиграва с бербо през този сезон и сляп да си ще си дадеш сметка че изобщо ама изобщо не разчита на бербо и че е направил грешка със привличането му в му. но по начина по които саф постъпи с бербо за мача с баирен беше много жалко за самия него. саф си плю сам в лицето. сбъркал или не не може да постъпваш с играч които ти струва 30мил и то след като сам си го довел в му. бербо трябваше да почне този мач. много жалко че трябва да критикуваме санародник, но ако тои поне малко имаше сърце то би се разтичал заради останалите българи които го подкрепят. голям срам бербо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ето и едно не-българско мнение от специалисти: "Then there is the enigma of Dimitar Berbatov. A brilliant player, capable of sublime moments of skill, but most definitely not a bulwark. Both legs of this season's quarter-final, last year's semi and the final in Rome, Berbatov has started so many big occasions on the bench. Having spent a club record 30.75million on Berbatov, Ferguson needs to either find a more central role for him or accept, much like Juan Sebastian Veron, whose big-money arrival also ended in a few trophies but overall disappointment, his individual skills are just not suited to Old Trafford".

С малки изключения футбола винаги е била една игра на гладиатори за радост на ниско интелигентните зрители /с известни изключения/ Тълпата иска зрелища, конфликти, битки и сражения "с зъби и нокти" И който им сервира подобни зрелища е тачен и уважаван и вдиган до небесата. Бербатов не е от типа "гладиатори" а внася интелект и финес в тази игра. Техника, интелект и грация. Красота! Проблемът от самото начало в МанЮ бе, ЧЕ ТАМ СА СЕ СЪБРАЛИ ПРЕКАЛЕНО ГОЛЕМИ ЕГОЦЕНТРИСТИ. Всеки мисли за собственото си представяне а не за колективната победа. Бербо не е от този тип. НЕГОВИЯТ ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ Е ЧЕ НЕ МУ ПОДАВАТ ИЗОБЩО ТОПКАТА. Един вид саботират го. И на мача с Байерн след като влезе можеше при едно положение да вкара гол. При едно нападение на англичаните се бе пласирал отлично пред вратата, но нападателя /забравих му името/ вместо да му подаде заби топката далеч извън вратата. Абсолютно левашки и тъпо. Какво ще става по-нататъка бъдещето ще покаже, но ако спрете да завиждате на този голям българин и спортист и спрете да го плюете ще направите най-добре !!!!

Аз сам голям фен на манчестар юнаитед сащо така и живея в англия.коментираики с моите колеги мачовете и по спецялно изявата на балгарина подкрепям изказването на един мои колега което е:има добри (гоод) и велики (греат) играчи добрите показват способностите си в един отбор а великите ги показват вав всеки един.Бербатов е добър но не велик.може би е добър за България. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аи които не разбира от футбол да не коментира. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И аз не одобрявам начина на игра на Бербатов, но той просто не е за стила на МЮ.И той сбърка, че отиде там и САФ, че го взе. Но и в двата мача САФ просто бе "надигран" тактически от холандския си колега. И в двата мача "съра" се подлъга, че мачовете вече са спечелени !! И той е време да си ходи !

На на нана,на на нана, е е ееее, гууд бай... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Покупката на Бербатов в Юнайтед сама по себе си беше ПР акция на фамилията Глейзър, защото тогава формата му наистина беше върхова, а и в отбор като Тотнъм, винаги е имало един лидер който обединява и сплотява отбора. В Манчестър нещата стоят по съвсем друг начин, а и тогава играта диктуваха играчи като Кристиано Роналдо и Карлос Тевес. На Бербатов тогава му беше лесно да бъде конструктор, защото имаше кой да се поти на пасовете му, сега когато залязващият Оуен, и самотното биче Рууни останаха да обират пасива на фаталната грешка на Сър Алекс, крахът е налице. Бербо така и неуспя да се впише в схемата на иначе борбените играчи на Юнайтед, и епизодичните му изяви на моменти само разочароват още повече. В интерес на Юнайтед е, час по-скоро да продаде Бербатов, и да се концентрира в играчи, за които себераздаването на терена да е приоритет.

Барби да си ходи.сезон и половина му пускаха аванта,но всичко си има граници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бай бай Берба както те докараха и така ще те изхвърлят от отбора ;) вземи се събуди малко мишок

Бербатов си е класическо 'гюме' , а футбола, който играят големите отбори в момента е доста по-различен от футбола на тотнъм! То хубаво гюме, но поне да имаше сърце и хъс като дрогба, а той бербо си е една 100% госпожица.

Не искам да съм пророк, но това е последната година на Бербатов в Юнайтед, освен ако след Световното в ЮАР, не се вмести на трансферният пазар, да остане за още година. Очакването от него, да е суперзвезда, не се реализира...

Боц има ли някакво значение дали е Мърфи или Паркинсон. Важното е какво се получава в края на краищата. И посочи ми кое е "куцата ми теза". тВОЯТА КАКВА Е?

Истината е по средата. Бербатов не вкарва защото не играе редовно, а съра не го пуска защото не може да държи един футболист само за подавач, който хем не играе в защита хем не вкарва голове. Излиза че в защита Юнайтед играе с 9, а в нападение с 1. 11 чака само да подава. Това няма как да стане и не става, затова Бербатов не играе.

Напълно съм съгласна с коментарите на "Краси" и"Мен". И престанете със злобните си и тъпи коментари за Бербатов.Не само защото е българин. а защото на всички стана чсно , че към него има несправедливо и предубедително отношение от страна на вече вдетинения и оглупял Фъргюсън. Когато някой системно те подценява и не ти дава място за изява и най-талантливия човек губи мотивация.Бербатов не я изгуби въпреки всички гаври на които беше подложен. Затова моля спрете се злобари, вие наистина сте много ниско, за да съдите истинки талант като Митко..

И аз сам сагласна с теб.работя в ЮК и имам доста колеги фенове на ман.у. всички признават грешката на фергусан.те сащо смятат че бербатов е трябвало да играе и рафаел да баде сменен след жълтия картон.не може да разчиташ на един контузен нападател и да даргиш друг с един жълт картон, които няколко пати до сега е получавал червени картони поради своята неопитност.и как моге да играеш повече от 30 мин без чист нападател? така, че оставете бербатов на мира! тои не е господ да оправи нещата за 10 мин.факт е обаче, че съра провали унитед този мач и аз сам бясна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бербатка, хавиер ернандес ти казва "адиос гринго!" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хора хора бербатов е дърво на 10 мача 1 добър и после търка пейката да го маха фърги че и вече да търка пейката не става

Ако питаш мене по-добре Фърги да се маха ..... нямаше смисъл да се доконтузва Рууни ..... ама ти нали си пенкелер .....

Бербата пак се размина с титлата. поне като резерва спечели една две и тотално прецака една купа заради онази слаба дуспа. много "сполучлива" кариера. и в националния вкара наи много голове като играха с албания, малта, черна гора и други подобни "силни" отбори. трябваше да стане шахматист след като е толкова умен и не му се тича. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Треньорска грешка доведе до този резултат снощи. Трябваше Руни и Рафаел да бъдат сменени своевременно и Байерн щеше да получи още голове. Сър Алекс проспа мача, защото реши че е спечелен.

Истината е че в Българя обикновенните хора разбират повече от футбол от тренорите -факт,в училищата и игрищата има по добри футболисти от А група-факт.за бербатов-не е нужно да го садим.колко пъти му са загубили когато берба и руни са започвали титуляри.сър алех все повече взе да си барка мачовете,остаря.наистина трябва вече да излезе впенся *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ТОЙ е много високо, а там не ти трябва да играеш футбол.

Бербатов , ако можеше да играе щеше да е в "Байерн", ама там случайни хора не вземат, които да чакат топката, като се удари в тях да влезе във вратата.

Бербатов в Манюнайтед е нещо повече от тотален провал,той е най-големия провал на един легендарен треньор,както предупредиха и от Тотнъм ,тоя Берба е като вирус,който може да отрови атмосферата в целия отбор-а за бербофилите,ако вашият идол е това,за което го мислите,отдавна да си е тръгнал с гордо вдигната глава при това забелязано от целия свят недоверие...

Нищо не става от него, но когато имаш късмет се получава така в живота.

Сър Фергюсън се изложи тотално. Руни се контузи и след това не играеше изобщо. Не бе сменен. Рафаел имаше картон, знае се че е прекалено тепераментен, но не бе сменен. Бербо се появи толкова късно на терена, че нямаше време за нищо съществено. Просто г-н Алекс не беше ниак адекватен. Иначе Юнайтед е наистина страхотен и заслужаваше поече победата.

ясно! всички са все още под пара от мача на мю. аз- също. и ако изпуснат и шанса за държавен шампион,извода е-пропуснат сезон. но кво да кажат челси, ако мю вземат титлата.същото.защото това са наистина големи отбори и целта им винаги е най- доброто. същото ще се случи и в испания му реал и барса-един е победителя.като фен и зрител не омловажавам сезона на любимия отбор.на финала винаги победителя е един.

Абе като гледам коментарите повечето сте много зле такъв като бербатов в балгария се ражда веднъж на 100 години минимум тои е уникален заслжава и барса да играе а вие му завиждаите сиромасите и аз съм на 250 лв заплата ама нему завиждам че искарва по 7 лв на секунда бербо с теб сме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на Байерн ! Разказаха играта на смешниците от МанЮ.

Твърде много глупости пишем и говорим за Бербо - не сме прави - все пак той е българин и има футболни умения! Защо когато Бербо играе добре в един мач в следващия Сър Алекс го оставя на пейката, а Рууни с крак или без крак пак играе? Как ще се адаптира и ще започне да играе в големи мачове - не е възможно просто незвисимо, че е професионалист - яд ме е защото ми се струва, че Сър Алекс се гаври с Бербо, а ние вместо да защитаваме нашия подкрепяме някакви британци от които добро не сме видели никога по никакъв повод - освен, че купуваха имоти до преди време - голяма работа.

Аз съм почитател на Бербатов.Още като играеше в Германия ми беше много симпатичен като футболист и като човек. Не трябва обаче да отричаме, че той в момента е много мързелив.Не тича за топки, не си дава усилия за нищо.Просто мързелив.Жалко само че си съсипа кариерата.Това беше с него.

Сира,за една седмица прицака пъвенството и Щам.лига ,не става вече,Защо? При 2:0 веднага трябваше да смни Руни със защитник и да махне малкия от Ребери/жълт картон и провкирашт го и,страхотен футболист/такащеше да си играе със 11 футболиста и щеше да спечели-трябваше не да вкарва повече ,а да не допускааааааа...голове,ма не се сята вече....:)))

На крива ракета и космоса и е крив! С куция Рууни и лакомото цигане Рафаел няма как да победиш отбор като Байерн. Фъргюсън направи фрапантни грешки, които костваха класирането на Юнайтед на полуфинал.