10 години без Доктор Сократес, който преподаваше футбол и човещина

Бразилецът бе един от най-великите в играта, но и много повече от просто голям футболист

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тартор на най-великият нац .отбор.За всички времена!

Прекрасна статия!!

Доктор Сократес беше велик футболист. Този беше един от най-великите. Жалко, че не спечели световна титла. Остана в сянката на Пеле и Марадона, но по нищо не им отстъпваше като футболни умения.

Велик. Доктор човек, какво повече? Мисля, че беое детски ортопед. Накрая, с мъка на сърцето предпочете медицината. Сигурен съм, че и там е бил велик. Почивай в мир Колега!

Благодаря за хубавата статия!Наистина като деца почти всеки искаше да е или Зико или Сократес.Такива звезди нямаше къде да се видят как играят освен на Световно първенство.

Велик! статията е точна. И аз като малък играейки футбол в квартала този човек ми беше в главата! Поклон!

Не знаех че наистина е бил лекар...

и голям комунист.

Играеше,когато футболът беше СТРАСТ И МАГИЯ!

Прекрасна статия, благодаря! Поклон пред големия доктор Сократес, велик футболист и прекрасем човек!

Помня го. Тогава футбола не беше бизнес порнот за пари и нищо друго, което е сега. Беше игра, спорт, забавление, страст, религия. Изобщо, беше нещо от света на хората.

Д-р Сократис:Няма човек, който да го е гледал как играе и да не го харесва.Тук говоря и за хора футболисти, журналисти, треньори.Питайте ако сте от по младото поколение вашите батковци,бащи или дядовци.Просто питайте кой е Сократис и ще се убедите.Всяко дете от махалата тогава мечтаеше да направи финт или пас като него.А когато имаше мач на Бразилия никой не работеше.Този човек докосна целия свят през 1986г. Уважение и почит до гроб поне от моя страна.Почивай в мир Докторе!

Комунист

Vsichko vav futbola e falsh i laja,Kroif igral aktivno do 35 godini,a na 42 veche s bypas na sarceto,tova ima samo edno obqsnenie-doping(za edni razrshen za drugi zabranen),Braziliq sashto e edna golqma izmama,s naglaseni machove i izkustveni zvezdi,mafiqta upravlqva ogromnoto geto narecheno Braziliq,edna ot nai-mizrrnite darjavi na sveta s edno nemoralno i bezmilostno naselenie,a Sokratis,Ziko,Eder,Falkao itn sa samo dobre plateni pionki na tazi zverska sistema.

нещастни тъпа

Prez 1995 toi poseti poliklinikata v Tripoli-Libia, kudeto az raboteh. Dade mi avtograf. Beshe mnogo visok i fin chovek...

А ти поне можеше да се научиш да пишеш на български, но дори и това не си направил.

Величието на човек простиращо се извън игрището. Не знам друг случай във футболната история. Повече от легенда. Прекрасна статия Динко. Върна ме в детството. Почивай в мир Докторе, не си забравен.

Човек не може да е перфектен във всичко. Това е привилегия на Господ. Ако си творец, логиката ще ти куца, ако си учен, трудно ще излезеш от кутийката, в която си се наврял. Човекът е имал възгледи, които е защитавал. Това е достойно за уважение. Разбирал е, че страната му не се управлява добре. Но в крайна сметка, къде са те сега? Фавели, БОПЕ, които идват, оставят камара трупове и си заминават, наркотици, кражби, проституция и само няколко оазиса за туристите. Демокрация при илитерация е равносилно на деградация! Това и се случва при тях. Но те имат искрица надежда, и тя се казва футбол. Защото са масово творци. А в момента светът с ВАР и прочее нововъведения им отнема и това.

Ритал е топка- Портгалеца- бразилец- Сократес.. Португалците направиха Бразилия.. Но Бразилия е Боклук .. Бака с помия. Също като САЩ.. Тия скоро ще изчезнат както Югославия... Трябва им ВОЙНА за да изгонят и изтребят негрите..

Мръсен болшевик. Добре, че е пукнал. Пък Бразилия се оправи с демокрацията му.