Грация от ансамбъла: Чувстваме се ограбени, но няма да ни пречупите!

Гимнастичките ни се върнаха от Световното в Баку със сребро и бронз, но бяха много ощетени от съдиите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко ми идват с повече . На всяко състезание на което нямат първо место все някой ги е ощетил. Ами може би просто другите са по добри ?

Оценката 30 на руския отбор си беше гавра, не само със съперниците, но и с публиката, защото ясно се видяха грешките. Но извън това, съжалявам, че ще го кажа и изразявам лично мнение : Нно отстъпваме при изпълненията като игра с тяло. Нашите са много добри при игра с уредите, но им липсва достатъчно плавност, гъвкавост и грация. От там като цяло изпълнението отстъпва в сравнение и с рускините и с италианските. Японските.... без коментар, там нещата са ясни.

Момичета, поклон пред таланта ви и психическата ви устойчивост!Това беше вашето световно първенство!От тук нататък световната художествена гимнастика няма да бъде същата, защото се развихря световна буря в този спорт,която е въпрос на дни.И това ,заради вашето ограбване и хилядите фенове по света, които скочиха я социалните мрежи да ви подкрепят!Вие ще останете в историята на художествената гимнастика не само като диамантените момичета,Ами и като революционерите, които ще изкарат на показ всички задкулисни схеми с руско-японско участие!

Лично аз симпатизирам на гиманстичките но се вижда в това обръщение влиянието на И.Раева. Тя облъчва цяла България от години ,че винаги нашите са най добри и винаги са ограбени ,понякога вярно,понякога спорно.Такъв е спорта субективен..Въпреки това героично ще продължават борбата.Разбира се всички и вярват или много защото такава е и психиката на българина ,някои друг да му е виновен.Истината е различна ,а именно,че нашите съчетания са много добри като изпълнение и почти безгрешни но носят по малка трудност от тези на рускините.Те си промениха правилника така че да се облагодетелстват с индивидуалната класа на гимнастичките си и вече безгрешността няма такава тежест. Другата истина е ,че Япония ,домакините ,които винаги са подкрепяни са пред нас и то не в Токио ,а още сега. Това означава ,че битката трябва да се води на друго място а не през медиите, там обаче няма да успеем да наложим визията си за гимнастиката защото лобито ни е слабо.Да много неприятно е на рускините винаги да им дават аванта но това е от години. Пожелавам успех на гиманстичките .Определено обаче да спрат да спекулират с обещания за титли защото е малко вероятно да станат шампионки . Разбира се те са си нашия шампионски ансамбъл.

Някой знае ли защо за първи път от всякога БНТ не излъчваше гимнастиката?

zdravkos

Не са платили правата.

Мила, Стефани, Мили момичета, Скъпи треньорки, Знайте, че не сте сами и има много, многа хора в България и извън нея, които ви подкрерят, обичат, тръпнат и се вълнуват при всяка ваша поява. Вие сте ИСТИНСКИТЕ световни шампионки, и бъдете сигурни, че това го знаят и съдийките, и световните шампионки на КНИГА Всичко добро ви предстои !

Това е и целта на подобни сълзливи обръщения,има едни световни шампионки ,тези на книга.

Спомням си Олимпиадата в Атина 2004 г., когато Йордан Йовчев бе лишен от златен олимпийски медал на халки, съдиите го подариха на гръка Тамбакос, и спечелилият бронзов мадал италианец Юри Кеки с жест посочи ИСТИНСКИЯ олимпийски шампион. И това беше видяно от целия свят !

Що паплач пише тука,не е истина.Русия 130 милиона,Япония също,къде са САЩ 300 милиона,за Китай да не говорим,а сега кажете,ч е не сме качествен народ и не,България не е малка,България е велика...браво момичета,а на тези неудачници по форумите...сипете си още по една шлйокавица и се самосжалявайте до безкрай.

А Словения каква е с 1 милион и европейски на баскетбол,или Фиджи световни на ръгби или Дания на хандбал ,айде малко слезни на земята с това илюзорно величие.Това е един камерен спорт в който в България се инвестира за разлика от 90 процента от другите държави .....

Корупция! Е тва е положението. Спорта е вече - кой колко пари ще сложи на масата!

Прекрасни и смели! Вярно е - не могат да ви пречупят! Да - дръж се Токио - идва големият отбор от малка България!

Те имат лоша психологическа подготовко преподадена от треньора.Поведението им е неправилно да обвиняват постоянно в своите пропуски съдийски състав. Всеки спортист трябва да бъде устойчив психологически и адекватно да оценява съперничките си.Що не допускат, че те са по-добри от тях.Съдиите са лоши, съперничките са лоши, а те са безупречни. Има в този спорт много нюанси освен точното и дори прецизното изпълнение .

А кой да обвинят когато изиграха най-трудните съчетания без да даопуснат грешки, а пред тях се наредиха отбори, които допуснаха грешки и съчетанията им не са от същото ниво ? Баба ти ли да обвинят ?

След като прочетох за недоволството на Ил. Раева, реших да изгледам представянето на нашите гимнастички. Ами честно ... не ми харесаха, съчетанията нямат нужната класа. А липсата на синхрон в доста моменти е видно с просто око.

Напълно съм съгласна. Дори и музиката не беше особено добре подбрана. А да не говорим, че на Раева все някой й е виновен. Освен всичко да те ощетят и да станеш втори е едно, но чак пък 5-ти???

Ако сега ми обясниш и как със същите съчетания и то понякога изиграни с дребни грешки на всяйа една Световна купа ставаха или първи или втори, а сега станаха пети и то без грешка ще си помисля, че си гений.

Съчетанията още от началото на годината са обявени от всички специалисти за най-трудните.Искаш да напишеш коментар просто за да кажеш нещо.По-добре недей.Нямаш какво да кажеш, а и явно не разбираш от това.

Цялата световна конспирация е срещу наште спортисти! Най-вече гимнастичките ни, които винаги са били първи в света, и футболистите ни, които винаги са били четвърти в света!

Ало, Грациийте, Щом вие сте ограбени Пенсионерите какво да кажат?

Е,кво да кажат!Нали вземат доживотна пенсия на 25 години!

Поведението им е позорно.Те забравили,че има конкуренция и че има други показали класа и майсторството.

Там е работата, че другите имаха класа, но нашата класа е по-голямата и то се видя от всички.Пази Боже обаче от тъпи сънародници, които са готови да те оплюят докато си пърдят на диваните.

този не е точно сънародник, само живее наоколо ..

Такъв е вашият коментар. Надявам се авторът на този коментар да не е бьлгарски гражданин.

Имаме Велик Отбор по художествена гимнастика.Момичета с вас сме.Вие сте най-добрите, нашата гордост.Бъдете силни и продължавайте да ни радвате.

В крайна сметка - баба ви ИлЯна РайКОва беше на екскурзия и това е най-важното. А дори и 3000 титли да изкарате, баба ви Райкова пак си остава посредствена състезателка, треньорка, мениджърка и председателка ... далеч под нивото и класата на Нешка Робева!

Пошли коментари от анонимници и неудачници, които не са постигнали и една стотна от това, което постигат тези деца. Успех, момичета на олимпиадата в Токио!

следващия път може да сте съвсем ограбени. хайде, в залата, на тренировка - и по-далече от журналистите. предстои олимпиада - ако забранят на руснаците да участват, имате шанс за всички медали, ако тренирате яко.

Само на мене ли прави впечатление че всяка седмица някъде по света има световно първенство по художествена гимнастика?

Гледай си мачовете и не се меси там където не разбираш! Има Световна купа, не Световно първенство! Анадъмо?

Не само на теб!

Голяма работа. Не може всички да са първи. Добро представяне, браво и толкоз.

Аре стига с тази "световна титла"! Всяка седмица нейде по света има "световно първенство" по худежествена гимнастика, няма нужда навсякъде да се пробваме!

Сложете по- изрязани трика следващия път и разтваряне краката по-широко

...Какви трика бре...Време е да я подкарат само по червило,грим и шноли на прибраните си коси в тази "Художествена гимнастика" ...