17-11-2017 20-11-2018

Коментари

торжественная форма приветствия this Носителями информации в живых организмах являются биофотоны - считают китайские ученые,.... биологически активные добавки для спортсменов вот b-a-d.ru/natural-herbs/chine-bad.html

КАКЪВ СТАДИОН ИСКАТЕ, НАЛИ ПОЗИТАНИТЕ СА ПРОТИВ КОНЦЕСИЯТА НА ЛЕТИЩЕТО И ПОНЕЖЕ ТЕ ИМАТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ДА НАПРАВЯТ РУМЕН ГЕЧЕВ ШЕФ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ И ДО КРАЯ НА ТАЗИ ИЛИ НАЙ-КЪСНО СРЕДАТА НА ДРУГАТА ГОДИНА НЯМА ДА ИМА НИТО ЛЕТИЩЕ НИТО СТАДИОН

Тая глупост от кмета на Монтана ли я са научили инвеститорите. За да спечелиш обществена поръчка дай на футбола защото от там в Монтана най-лесно се краде. Явно всеки инвестотор вече знае, че през Българския футбол може да се спечели страхотна обществена поръчка. Щом може да отдели 600мл. евро. представям си че "келепира" трябва да е поне 2х600мл. евро. Евала страхотна зделка....!!! БРАВО БРАВО

Дай ти тогава и ти ще си на далавера. Бах тия хейтъри безглави...

Прилича ми като кон за кокошка това предложение типично по бойко борисовски

Гледам тез от Beijing Construction Engineering Group го построили това тука първото в Африките, само за 65 мил. $. Другото до 600 000 000 мил. явно са комисиона на наште хора ;) https://en.wikipedia.org/wiki/NationalStadium(Tanzania)

Стадионът очевидно ще наруши сигурността на летището. Ако аз съм терорист ще издебна някой мач или голям концерт и докато полицияте е залисана с охрана на мероприятието, глей какво става...чудесии. Освен това безалтернативно се затруднява достъпа на пътниците до терминалите в моментите на мачове и други простотии, които се случват по стадионите наречени например български фудбол.

А,,, НЕ МОЖЕ ТАКА . ХЕМ ЛЕТИЩЕ , ХЕМ СТАДИОН .ИМА НЕЩО ТУКА. МЪЧАТ СЕ ДА ОБЪРКАТ СМЕТКИТЕ НА НАШИТЕ ,КОИТО СЕ ГОТВЯТ ЗА КОМИСИОННИТЕ .

Боци, остават 3 дни до иззборите! Утре може ли да обещаеш на овцете нещо още по-хубаво! Увеличение на заплатите с 50% и по-евтина бира! А в петък може и площадка за изстрелване на ракети до Марс!

Като пътувам не желая да се меся с олигофрени и да изтървавам полети поради глупостите на боко, който като чуе футбол реагира както папата като чуе господ.

Няма инвеститор, който да даде 600 000000 лева повече от другите просто ей така. Нито вярвам на тази глупост, нито ми се ще да мисля, че някой ще се върже. Ще бъде направено нещо като летище, нещо като стадион и накрая нито едното, нито другото...по нашенски. Да не забравяме, че инвеститора трябва да се съсредоточи върху летището, а стадион, който се пълни веднъж годишно и някакви олигофрени се смесват с пътниците по всякакъв начин не е добра идея. Помислил ли е някой колко трудно се охранява летище, на което по някакъв повод се изтърсват 50 000 идиота и правят всичко онова, което обикновенно правят...идиотии?

БЪЛГАРИЯ храни всички президенти! Футболисти няма, футбол няма... За какво да плащаме перачницата за пари??? С 240 проститутки на мафията - толкова!

Че Васил Левски е антика без аналог в Европа, така е! Ама айде пак нема нужда от ново ,,усвояване,, няколко стотин и това е! Да не говорим ,че когато играе ,,националния,, я е изпълнен половината капацитет, я не! Даже и на Цска - Левски, основно се пълнят сектори Б и Г, на съответните ,,привърженици,, даже и вчера като минах ,огромни тълпи фенове не видях освен "обичайните заподозрени" Та нов ЕвЕнтуален гълъбарник на който никой няма да стъпва за какво ни е? Аз лично парите си ьа тия , куци-коне, няма да ги дам...

Нали е ясно кой е ритнитопковец ? Пак шкембе, ама не е войвода...

Вчера и то на ЦСК ИЛевски стадиона беше 50 процента пълен , ако не и по-малко .Явно си правят сметката да усвоят терена на В.Левски стадион .

Първото умно изказване което чета. Но иначе няма нищо лошо чужд инвеститор да инвестира изграждането на нов стадион. Той ще си избива от ползването му заедно с търговските площи които ще построи, а бюджета на държавата ще си спести едни не малко милиони. Така или иначе явно има решение да се мести националния стадион от центъра. Пречи. Задръствания. Идиоти фенове... Има известна логика.

Васил Левски трябва да се ремонтира, а не да се строи нов стадион някъде си. Ако се построи втори стадион от къде ще идват парите за да се поддържа новия стадион и също Васил Левски? Не може да си позволим да плащаме за два стадиона. Другата причина е, че Васил Левски ще бъде скоро достъпен от две метролинии, които могат по-равномерно да поемат трафика от зрители. Много хора от централните райони могат и пеша да стигнат до него. Ако се направи нов стадион някъде в края на града, то той ще е достъпен или с едно метро в най-добрия случай или с кола. Само си представете трафика, който ще се генерира ако трябва 40,000 човека да ходят с кола до стадиона или да се бутат в автобус... За мен лично локацията на Васил Левски е отлична.

И според теб, да продължава да се пълни Борисовата с наркоманчета, лумпени и вся сволоч! Да трошът... чупят пейки, където човек не може да излезе със семейството, с детето на разходка? След тях погром....... За трафика по Цариградско, Царя и Евлоги Георгиев да не казвам, че игла не може да хвърлиш от кола, камо ли пък да се прибереш на време след работа в къщи, било с тролей, автобус или кола! Но нас предполагам кучета ни яли, важното е няколко дебилизирани фенчета лай*енца фенове на псевдоотбори да си начешат мерака!

Кажи все пак от къде ще се намерят пари да се поддържат два отделни стадиона?

Нещо много си се объркал, любителю. Май смяташ, че България е София, но си в дълбока заблуда. За всеки по-интересен мач на В. Левски идват хиляди хора от цяла България с автомобили и рейсове, и правят трафика в София кошмарен. Още повече, че при такива събития затварят за движение района около В. Левски и центъра на София става почти непроходим. Аз самият живея на десет минути пеша от В. Левски и ми е много удобно да стигна до него пеша, но не съм ходил там на мач от над 20 години, защото..., защото от горе-долу тогава България няма национален отбор, който да си струва да се гледа. Редовно обаче страдам от проблемите с движението и пияните и побеснели ултраси в дните на мачове, затова ще съм много щастлив националния стадион да се направи до летището, в периферията на града, където има достъп от две магистрали и Околовръсното шосе, спирка на метрото (и два автобуса), и е в близост до два от най-населените квартали в София - Младост и Дружба. Така, когато има мач, тези, които живеем и/или работим в центъра няма и да усетим, а хората от други градове, които искат да го посетят, няма да им се налага да се навират в центъра на София, да се чудят къде да паркират.

Футболисти и футбол нямаме, стадионите - празни, нов стадион щели сме да правим.

Поредната идиотштина на ГЕРБ!Гласувайте за Иванчева!

Малко си пътувал драги, това, което си видял е много малко, ..Софииското летище е малко, грозно и нефункционално, а обслужването е ужасно..

Изредил съм някогло фрапантни примера, драги. Сега ще добавя и Дубай през 2009 г. таваните над гишетата за чекиране бях 3,5 м. Обиколил съм над 40 столици по света нееднократно. Пазя погат снимков материал. Е, ако нещо е обновено последните 5 години, естествено, че ще си взема думите назад. За сега не смятам да го правя. Хубав си е Терминал 2, но от търговска гредна точка - много слабо менажиран. Има три магазина и два дюкяна.

"тези пък сами се сетили за стадион". Да бе да. Предвид предстоящото включване на България в космическата надпревара не е ли по-добре да се направи един космодрум. Така ще скочим направо в бъдещето.

Щом и китайците ни взеха за мезе, сме много, ама много зле, жълти маймуни ще ловят с трици български маймуни. Ти да видиш..

А футбол ще ни направят ли?

Стадион не ни е нужен, и тези дето имаме са ни много и не се пълнят, защото няма футбол, това е примамка за аборигени. Нужен ни е нов, голям и модерен терминал на летището, защото то е най малкото, най грозното и нефункционално в Европа.

Терминал 2 си е чудесен за държавицата, която сме. С население 7 милиона - колкото 1/3 нормален мегатрополис. И този терминал ни е много и е чудесен. Управлението на летището не става. Иди да видиш летището в Мадрид, това в Рим, това в Лондон - Гетуик, на Санторини гейта, наистина е гейт, защото е дървена порта. И тогава приказвай за Терминал 2. Терминал 1 е за багер и фадрома от 10 години. За него не говорим. Но Терминал 2 си е чудесен. Както и терминал 2 на летище Варна или там това, което ремонтираха основно.

че няма абселютно никаква необходимост от този стадион, защото нямаме футбол, съм напълно съгласен с теб.

Може ли вместо стадиона да се направят няколко писти повече в това летище - за заминаващите...

Че ако се направят нови писто, барабар с нов терминал, то никой нема да остане у тая държава бе! Всичко ще се е изнесло и дух през комина...

Срещнали се на полянка, Прабългарина и славянка, Цуни-гуни, вади-тури, Народили чукундури, Хем еблеви, хем крадливи, Но най-вече завистливи.

Идеално! Могат до го построят до хангарите на ТИМ! :D

Купих си 2-3 нивички около Ихтиман. Догодина ще съм в София дет се вика

Там е по-спокойно, така.

Тези 600 млн. трябва да влязат в "сребърния фонд". Всичко друго е ИЗМАМА!!!

А, ДАНО СТАНЕ !

Кой ще играе на този стадион? Нашите тюфлеци от ЦСКА, Левски и Литекс? Или пияниците от националния?

Пропуснах тюфлеците от Лудогорец.

по-добре да пращаме безплатно с първа класа полет в пет звездни хотели всички желаещи да гледат ФУТБОЛ българи във Великобритания, Испания, Италия, Франция, Германия и т.н. Парите ще стигнат поне за периода на концесията.

Новият Закон за концесиите ОТВЯРЯ ПОРТАЛ пред бъдещия концесионер за неизпълнение на концесионния договор, за сметка на държавата, гражданите, обществото. В чл. 31(2) на новия Закон за концесиите: ". РИСКОВЕТЕ, свързани с ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ, с НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на договорни задължения от икономическия оператор, както и с НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА, не се смятат за оперативен риск." Тук, за разлика от чл.31(1) терминът "КОНЦЕСИОНЕР" съзнателно е подменен с по-общия термин "ОПЕРАТОР", за да не лъщи от самолет наложеното ПРИРАВНЯВАНЕ на РИСКА от природно бедствие (AKT OF GOD/FORCE MAJOR) с риска от ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ и НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на договорните отношения от страна на концесионера ( операторът на когото е дадена концесията). Това означава единствено, че ДЪРЖАВАТА СЕ ОТКАЗВА на законно основание (новият Закон за концесиите, чл. 31, ал.2) да си дири правата в случай на неизпълнение на договора от концесионера и в случай на лошо управление от страна на концесионера. (!!!!!!!) Отговорността на концесионера, която е постановена в чл. 31(7) на новия Закон за концесиите, не важи за случая на отдаване на летище София на концесия, защото концесията се дава едновременно за ползване и за строителство и така се заобикаля чл.31 (7): "При концесия за ползване всички рискове се поемат от концесионера, с изключение на риска от пълно погиване на обекта на концесията."

Тъй Тъй помните ли Борисов на кого предложи АЕЦ Белене последно? , Тъй Тъй кошмарите на някои са на път да се сбъднат Комунистически Китай да стане собственик на Летище София и АЕЦ Белене а може и в добавка някое пристанище хахахаха

Ако има някой който да стряска до мозъка на костите си българските комунисти - то това са китайските комунисти ! Просто знаят че в Китай се разстрелват и обесват крадливите кадри на партията без значение от връзки и произход !

"Печалба 12.6 млн. лв. отчита "Летище София" за изминалата 2018 г., което е с 10.8% повече спрямо година по-рано. Това става ясно от публикувания отчет на аерогарата малко преди отварянето на офертите на кандидат-концесионерите. За предходната година приходите на дружеството са общо 168 млн. лв., което е с 20.9 млн. лв., или с 14.2%, повече от тези за 2017 г." 12.6 милиона лева печалба на държавното летище за 2018 година ! Концесията колко щеше да е за 30 години !? Близо 500 милиона евро плюс инвестиции за 1.5 милиарда ! Смятай колко се краде в момента от червените кадри на Летище София , щом английско-китайската фирма е готова да плаща по 30 милиона лева само концесионна такса !

Ми краде се. И от едните и от другите. И помисли щом след толкова крадене пак има печалба, колко всъщност е печелившо предприятието! Не е ли по-добре вместо да се харизва на този или онзи, да се изметат боклуците от управлението му, да се назначат кадърни мениджъри и строг контрол и печалбата да си остава в България?

Българинът не може да не краде, независимо на каква позиция е.

"Beijing Construction Engineering Group" - Комунистите от Граждани за Европепейско Развитие Ви продават на Другите Комунисти, тези дето не може да са по-далече от Европа, в Бейжин или както у Масква му казваме Пекин!

стария номер: купуваш хутболен клуб - получаваш телекома. Премиерчето си мисли, че има фудбол и смисъл......такива сделки са изгодни само за даламераджии кат русев. нито за клубъ, нито за държавата. сета пак - рапваме летището и почти построяваме псевдоненужен стадион. кой щи игрои там бе?

Обещават всичко, защото новият корупционен Закон за концесиите изрично постановява в чл. 31, ал. 2, че операторът, т.е. концесионерът не носи отговорност за неизпълнение на договора за концесия, така както не носи отговорност за лошо управление и тези деликти са приравнени с природно бедствие (Akt of God). Това е изобретението на Министерството на корупцията, злоупотребата с власт и безхаберието (известно като МТИТС - Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията). В това министерство от м. юли 2014 г. досега, в грубо нарушение на Закона за държавния служител, конците се дърпат от едно лице, което едновременно е държавен служител - директорка на дирекция "Правна" (за злоупотреба с правото) и политическо лице - началник на политическия кабинет на министъра. (Лицето е Красимира Стоянова.) Друг член на новия корупционен Закон за концесиите позволява 35 годишната концесия да се удължи с 1/3, т.е. с 11години и 8 месеца и да стане концесия за 46 години и 8 месеца. Друг член на новия корупционен Закон за концесиите дава възможност за заобикаляне на българския съд при спор между българската държава и концесионера, като постановява, че страните по договора ще се отнасят към арбитър. Друг член на корупционния Закон за концесиите постановява, че държавата вече няма да се представлява от Министерски съвет в качеството си на концедент, а от ресорното министерство - МТИТС, в случая. Друг член на корупционния Закон за концесиите постановява, че концедентът (МТИТС в случая) назначава Комисия, която разглежда книжата по търга за концесия (тук ролята на Красимира е водеща)Комисията на МТИТС преценява кой от участниците в търга печели концесията. МТИТС (Министерството на корупцията, злоупотребата с власт и безхаберието) внася новия корупционен Закон за концесиите в Народното събрание, където ГЕРБ го гласува безропотно. Това е сторено на три пъти от 2017 г. досега ( Законът внесен и гласуван от ГЕРБ и компания. Върнат с вето на Президента. Законът гласуван отново и ветото – преодоляно от ГЕРБ и компания. В началото на 2019 г. корупционният Закон за концесиите – допълнен и поправен за циментиране на корупцията. Гласувано от ГЕРБ и компания.) Бойко Борисов е чист!!! Това е технологията на корупцията. Корупционният Закон за концесиите СРЕЩУ Народът и българската държава. И за наивните граждани! – Не спирайте да чакате писмо от умрял! Чакайте да забогатеете, българи! Дайте си и жените на концесия!!!

ЧебуРашките полудяват като чуят за концесия на Летище София ! И това е разбираемо защото ако погледнете хората на ръководни позиции в държавното ръководство на аеропорта , ще видите всякакви дъщери , синове и любовници на всякакви партийни величия от БСП и ДПС , назначени там по времето на Тройната Ламя и лапащи огромни заплати и премии , без да вършат никаква реална работа ! А хората които вършат реалната работа в салоните и на пистата са на някакви 1000-1200 лева , и затова те са за концесията !

Абе, кретен, какво общо имат чебурашките? Защо трябва някой друг (независимо дали е от Китай, Англия, САЩ, Русия или Бряг на слоновата кост) да печели от нещо, от което може да печели България?!?

Горд_Руснак

12 милиона лева е печалбата за миналата година ! Концесионера предлага да плаща годишна такса от 33 милиона лева ! Какво повече да ти обяснявам ивохристовче !?

Кандидат-концесионерите се надпреварват да предлагат, защото не са длъжни да изпълнят своите предложения. Не са длъжни, защото новият корупционен Закон за концесиите (чл.31, ал. 2) изрично ги освобождава от отговорност, като приравнява риска от неизпълнение на договора за концесия с риска от природно бедствие. А при природно бедствие на кого се сърдите, господине?

"Beijing Construction Engineering Group" точно така дайте Летище София на набелязаният за Враг 1 от Вашингтон - комунистическата Партия от Пекин, после чакайте просперитет като САЩ ви сложи у черният им списък. Освен това Летище е обект от жизнено значение за Националната Сигурност, дето не се продава.

Хахаха страх и паника долявам. бацето го интересува кой дава парата Китайците щом дават той взима хахаха

Тоя пък дебил не го притеснява това, че се почти харизва на някой нещо от което държавата може да изкарва много сериозни приходи, а го притеснява какво щели да кажат американците!!! Жалка подлога!

Ами Питай Иран, да ти обяснат има ли значение, какво казва САЩ и колко е гот като им играеш контра!

Представяте ли си колко може да се спечели от летище Враждебна при един умен и компетентен мениджмънт, щом някакви са готови да похарчат ей така 600 милиона? Ама когато начело на държавата стои един малоумен, еднокнижен дебил, вие какво очаквате от неговите хора от шайката, строени по веригата и можещи само да крадат и лапат народна пара?

По страшен от държавния монопол е само частният монопол. Държавното летище ще става частно, поне частник ще коли и беси, а на това отгоре е националния стадион искат да приватизират...

Само за протокола - стадион "Алианц Арена" в Мюнхен струва 340-350 милиона евро. И това при цени на труд и материали в Германия с пъти по-високи от тези в България! Та какъв ли ще е тоя стадион, който ще струва двойно на стадиона на Байерн?!? Или пак "никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая"...

Кой отдава активите на държавата срещу нищо? Ей, за вас за малко пари ще построим строг тъмничен затвор, да сте назидание на бъдещите поколения!

Според синдикатите ако летище София бъде отдадено на концесия, загубите за държавата ще бъдат 5,4 млрд лева. Сравнете с милионите за стадион и си правете сметката кой губи и кой печели. И за какво ни е в хала, на който се намираме, нов стадион ? Taka e ! Само манипулиране отвсякъде. Сложи снимка на стадион в Танзания. Benjamin Mkapa National Stadium

Красенчо си урежа неговата си фирма - MAG!

Според синдикатите ако летище София бъде отдадено на концесия, загубите за държавата ще бъдат 5,4 млрд лева. Сравнете с милионите за стадион и си правете сметката кой губи и кой печели. И за какво ни е в хала, на който се намираме, нов стадион ?

тия снимки вече сме ги гледали.Дайте някоя нова ,по така завъртяна...снимка

Брей.... А дано !

Хех, преди избори и Лас Вегас ще построят, пътищата ще стигат до Марс, а сградите ще надминат тези в Дубай. Консорциум Витоша!

Тази новина звучи доста цинично! Току-що прочетох какви колосални загуби ще търпи България, ако реши да даде летище София на концесия и сега ни се поднася нещо почти скандално - нов стадион като благодарност за щедрия подарък! Някой се подиграва с най-бедната държава в ЕС, напомняйки, че актуалният премиер може и да не разбира от икономика, но пък е най-възрастният регистриран футболист. Печалбата на концесионера ще му носи толкова пари, че ако заложи на спорта, трябва да построи не стадион в столицата, а спортни комплекси за ползване от населението във всички по-големи градове. Ако имаме истински национално отговорни политици, дума не би трябвало да става за отдаването на летище София на когото и да било. Видяхме "умната" приватизация на БГА "Балкан", от която не остана и спомен. Същата съдба ли трябва да сполети и националната ни аерогара? Хора! Мислете за кого гласувате!

но мисля, че за когото и да гласувам - все ще лапнат от концесията! Коя партия ще обещае, че няма да дава летището?

БСП е категорично против!

БСП обещаха, но избирите ще са след 2 години или там колко остават.

Бойки и Цецо по-добре да построят затвори. Те тепърва професионални футболисти едва ли ще стават...

Намираме се в пазарен механизъм. Никой не дава бонуси, пари или други неща без да знае че ще си ги избие с печалба(и то не малка). А колкото до стадион въобще не сме опрели до него. тези 600 милиона могат да отидат за съвсем други полезни неща.

При положение че над 1 000 000 българи живеят с под 100 евро на месец да хвърлим 1 000 000 000 за стадион ми изглежда лек цинизъм...