17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Замисляли ли сте се някога, дали е случайно, че най-големите звезди във футбола носят имена, чиято етимология (произход/значение) и са символика е подчертано Библейска и по-точно, олицетворение на Христос - Christiano (от гръцки - последовател на Христос, както и буквално Христос) и Messi (Месия - олицетворение на Бог - Jesus the Messiah). Освен това майките и на двамата носят името Мария - Божията Майка, а бащата на Роналдо дори е Jose (португалската версия на Joseph/Йосиф - баща на Христос/Christiano). И като добавим Христо Стоичков - ХристоС., битката между Барселона и Реал (Real=Кралски - също символ/олицетворение на Бог на Земята) придобива наистина Библейски блясък. Златан също спада към тази Божествена символика, тъй като Златото е най-благородният метал, символ на Бог и последният алхимичен стадий от трансмутацията на металите (Nigredo-Albedo-Rubedo). Станка Златева Христова също - със Злато и Христос в имената си - спечелила множество Златни медали.

Може и да изглежда комично, но това е проявено и в българската действителност - Златка Райкова (Злато и Рай) ражда от Джизъса (Исус) :)

Ебаси тъча.

Messi е тотално олицетворение на Месия и Супермен, не само с името си, но и с екипа на Барса, който е с цветовете на костюма на Superman - синьо, червено и златно.

А Хри100 100ичков 100ичков е 3х100 и на бенефиса си беше поканил президента 5тър 100янов, а бутонките с които е вкарал гол номер 100 за Барселона, са именно изложените в музея. Съпругата му се казва Maria(na), а Мария е жената до Христос. Само че у Христо е застъпена доста и противоположната Дяволска символика - роден е през 66-та година, отбелязва 6 гола на Световното в САЩ '94, където България завършва групата с 6 точки, колкото имат и Нигерия и Аржентина - три отбора с по 6 точки - 666, а в последният мач България губи от Швеция/Sweden - държава с 6 буквено име и първа буква S/Ш (Six/Шест) и национален празник на 6-ти юни (66) :)

Като добавим и това, че кариерата му преминава през американския Chicago Fire (символ на огъня) и обединява Изгрева и Залеза, играейки в Япония - Страната на Изгряващото Слънце и води южноафриканския отбора на Memelodi Sundowns (Залез) - направо олицетворява Цялостната Личност - Бог във всичките му проявления - Ад и Рай, Христос и Дявол, Изгрев и Залез. Е, не беше ли прав Мичмана, когато в екстаз изрече онази прословута реплика "Господ е българин!" :)

Браво! Чудесни хрумки!

Ебаси ставризмите.

Това както бе майтапа, че Марадона е с български корени и баби Мара и Дона. ;)

А Славия спечели Злато с треньор от бивша югоСлавия на име Златомир и с президент венциСлав. Собственикът им е Маджо, а екипировката с която играят е Джома - анаграма на Маджо. Спонсор на отбора е Bet 365, а магазинът до стадиона им е 345. Известни са като тото отбор, а точно до клубната им база е централата на Спортния Тотализатор - Тотото :)

Безспорно на тази възраст имат и други неща значение, не само пари и титли. Меси е постигнал всичко, повече от всеки. Аз бих постъпил както е добре за семейството ми, ако те искат да останат в Испания, няма какво повече да говорим.

Ако Меси не отиде в Ман Сити, за него всичко свързано с награди и пари е свършило !!! Барса приключи със звездният си път, това е, останалото е мълчание !!!

Барселона може и да не спечели повече трофеи в следващите 2 години, но пък Меси ще остане със статут на Господ в Барселона! Това ще е голяма история, голямо наследство. Вземи например Роналдо - отиде в Ювентус и хората забравиха, че съществува, докато в Реал Мадрид беше ЦАР! С какво ще го запомним Роналдо? След 5 години кой ще пише за него? Феновете на Реал ли? Да не би някой фен на отбор да обича парцали, които си лягат със всеки.